Hjärtats väg Marina Thorzelius – ”Jag vill hjälpa till att lyfta fram andra kvinnliga småföretagare”

12 april, 2014

Namn: Marina Thorzelius
Ålder: 49
Bor: Uppsala
Familj: Man och två grabbar på 18 år och 20 år
Hemsida: http://hjartatsvag.com
Kloka ord du försöker leva efter: Följ hjärtats väg

hjärtats väg
”Från idé till färdig produkt på 3 månader”
Marina Thorzelius har testat på många yrken, hon har bland annat jobbat som frisör, makeup artist, och stylist. Hon startade upp hantverksprogrammet med inriktning Stylist på en gymnasieskola i Uppsala. Men nu har hon hittat något nytt hon vill lägga sin energi på, nämligen en tidning! Hur kommer det sig att du gjorde denna vändning och ville testa att skapa och driva en tidning?
Jag har verkligen sökt i mitt hjärta efter min väg, min passion. Jag har ställt mig frågan; vad älskar jag att göra? Helt plötsligt så ”råkade” jag hamna på en webbsida om någon som startat en tidning i Australien och då  stod det klart för mig, det är det jag ska göra! Då får jag utlopp för min kreativitet och allt det andra jag älskar att göra. Sen rullade det bara på. Det kändes helt rätt!

Vad har varit svårast i processen att gå från idé till färdig produkt?
-Egentligen inget, jag har hittat mycket info på nätet. Och jag har tagit hjälp med att göra hemsidan. Men jag har aldrig varit på en tidningsredaktion, kan absolut inget om att göra tidningar. Men tidningen är ju till för att andra ska få inspiration att våga följa sitt hjärta. Så jag hoppas vara en god förebild, att man kan gå vägen, learning by doing. Att man duger som man är och inte behöver vara perfekt för att följa sitt hjärtats väg. Tidningen utger ju sig inte heller för att vara en ”proffs” tidning utan den är skriven av bloggare och entreprenörer, då jag har gästskribenter i varje nummer. Men utmaningen nu ligger ju i att marknadsföra sidan, så att jag når ut till så många som möjligt.

hjärtats väg
Vad vill du uppnå med tidningen?
-Att inspirera andra kvinnor till att känna efter vad deras hjärta säger, att våga och att finna glädjen och lättheten i livet. Sen är det härliga att jag själv växer genom att inspirera andra, på så vis inspirerar jag mig själv till att våga ännu mer! Jag vill hjälpa till att lyfta fram andra kvinnliga småföretagare. Det finns så många duktiga därute o jag tycker att det är viktigt att vi är duktiga på att lyfta fram varandra!

Vad är dina framtida mål för tidningen?
-Tidningen är ju en del av min webbsida, där jag gör ännu mer för att inspirera. Jag är en entreprenör som hela tiden har nya ideer, så jag hoppas förstås att både tidning och webbsida ska växa hela tiden och spridas till fler och fler.
d
Marina har även låtit göra sig en power ring för att ständigt påminna sig själv att följa sitt hjärtats väg.

hjärtats väg
Nummer två av Marinas tidning Hjärtats väg kommer ut den 17 maj och har temat Våga förändra. Tidningen finns att köpa via hennes hemsida hjartatsvag.com

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

2 × 5 =