HALLOWEEN – ÄR DU EN SURKUK ELLER GODISGIVARE?

1 november, 2017

Jag tycker det är otroligt tråkigt med alla surkukar när det gäller halloween. Och ja jag använder ordet surkukar. Så kommentarer undanbedes i stil med ”Så alla som inte tycker som dig är surkukar” osv. Nej. Det har liksom fastnat i hjärnan och är ett ord jag använder om mycket nu förtiden. Istället för bitterfitta kan man väl säga surkuk. Så ingen moralis behöver bli ledsen och ta åt sig personligen. <3

I vanliga fall upplever jag det som att alla vill se till barnens bästa. Men inte denna helg. Helt plötsligt anses Halloween som en ny högtid som en tvingas in och då ska en sätta sig på tvären med armarna i kors och sura över att det kommer plinga på dörren. Vad hände med den annars så glada inställningen till barns kreativitet.
Jag tycker det är toppen att kidsen klär ut sig och faktiskt tar modet till sig att gå och fråga.
Det här med att en bara ska plinga på utsmyckade hus, ja det funkar. Men med lägenheter då?
Hur många tänker på att pynta ytterdörren? Jag har då aldrig sett det hos personer jag vet vill ha besök. Jag själv är inräknad där.
Vill du absolut inte ha besök av glada barn som klätt ut sig kan du väl följa reklam regeln. Sätter du inte upp en lapp eller liknande får du reklam. Vill man inte ha besök av glada barn som klätt ut sig kan man ju göra likadant. Tycker synd om kidsen ska behöva gå och oja sig och vara oroliga om det är en glad person eller en utskällning som väntar bakom dörren. Vilken jävla moodkiller alltså. Dessutom tänker jag att det med all säkerhet är pirrigt och nervöst att plinga på den där dörren och krävs lite mod och uppmuntran. Att då mötas av en suris kan ju faktiskt leda till att barnet i en annan situation minns detta och inte vågar gå fram, att en blir rädd för att göra fel.

Så sluta behandla barnen som plingar på som dörrförsäljare och ge en godis i stället! Eller skruva av plingklockan och skit i att öppna dörren. Simple as that!
FORTSATT HAPPY HALLOWEEN! 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sandra 2 november, 2017 at 06:34

  Tror nog folk (ja jag generaliserar) skulle ha lättare om barnen bara kom 1 dag. Dvs som i USA då det alltid är 31/10. När det rings på fredag & lördag helgen innan & den 31/10 & helgen efter så blir folk irriterade.

  Vi har ju vår egna alla helgons dag som i år blir den 4/11 och den kvällen tycker jag inte ska gås bus/godis på.

  Känner som så att skulle de ringa på här så klart skulle de få godis om vi hade något hemma. Annars ett äpple är väl inte att förakta Nu har vi inte pyntat och förra året hade vi vår hund som skällde som en idiot rent sagt ut på ringklockan så barnen blev rädda för henne även om hon inte skulle ha gjort något. Så vi har inte fått några besök här.

 • Reply Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula ★ 31 oktober, 2015 at 22:12

  Spännande infallsvinkel, jag upplever att det är tvärt om. Folk är mycket mer öppna idag och tycker det är kul med halloween. Däremot när jag själv var liten var det väldigt diskuterat och folk var arga. Minns att ens kompis lillebror blev jagad av en förbannad man genom hela kvarteret de bodde på på grund av att han var utklädd. Sånt tycker jag inte man läser så mycket om längre :).

 • Reply Elin 31 oktober, 2015 at 17:19

  Jag skulle ha älskat det om jag inte hade en dotter på 2 år som lägger sig ca 19.00 och en hund som skäller när folk kommer. Att det då till på köpet är utklädda främlingar underlättar inte för att få honom att sluts skälla. Så tyvärr så gillar jag det inte, hade varit bättre om dom kom 14.00 istället för kvällen. Vi har inte ringklocka, så den går inte att skruvs bort utan vi får hoppas dottern blir lätt omsövd många gånger ikväll!

 • Leave a Reply

  2 × 2 =