GRAVIDITETSVECKA 33 – BARNMORSKEBESÖK

13 juli, 2017

I graviditetsvecka 33 (eller 32 som de på barnmorskemottagningen säger eftersom de räknar fulla veckor) är det dags för ett besök igen hos barnmorskan. Förra besöket var i 28 fulla veckor och så nu i 32 fulla.
Jag var mest spänd inför besöket att veta hur Kotten låg, förra besöket så var huvudet snett uppåt. Så jag har funderat och hoppats en hel del att Kotten ska ha vänt sig till detta besök för jag vill undvika vändningsförsök och ett eventuellt snitt!
Men Kotten hade vänt på sig och låg med huvudet nedåt <3

Siffrorna vart så här;
Mitt blodtryck 120/70 så det hade ökat. Jag har legat på 110/55 och 105/60 de andra två gångerna.
Min vikt: 92,3 så jag har en viktuppgång på totalt 5,4 kilo nu.
Järnvärde 111 (hade 124 förra gången) 
SF mått (livmoderns längd) var 32 cm. Vilket gjorde att vi tog ett kliv upp på diagrammet från strax under medel till strax över medel. Min spontana känsla var FAN. Men vi har ett ultraljud inbokat på måndag så det känns skönt att få en uppskattad vikt samt se hur Kotten hamnar på diagrammet då. SF måttet säger inte så mycket om Kottens storlek egentligen, men det hade absolut känts bättre om vi var kvar strax under medel så jag kan fortsätta inbilla mig att det inte blir en så stor bebis denna gång 😛
Blodsockret låg på 4,8 vilket är bra. Logiken i att tidigare under dagen inte vilja äta våfflor med grädde och sylt pga sockervärdet men sen efter träffen hos barnmorskan gå och fira med en stor frappe mocca och en liten milkshake, haha!
Kottens hjärtslag låg på en 140-145 i snitt. Vilket är vad alla mina barn har legat på genom graviditeterna.

Så här säger appen om graviditetsvecka 33

Det står att det blir lättare att andas men det håller jag inte med om, haha. Tycker det trycker på ännu mer nu när Kotten vänt sig och ligger och trycker med fötterna uppåt, mer halsbränna har jag fått också. Det är verkligen mest aktivitet upptill där jag har handen på bilden, ett par små fötter eller kanske även ett par knän. Jag kan verkligen rekommendera plagget jag har på mig på bilderna i denna post! Jag hittade den på GinaTricot och kostade max 199 kronor, det fanns i flera olika färger och motiv.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Replyett × fem =