Vad hör till påsken enligt dig?

6 april, 2015

Här kommer vår påsk i bilder, en massa bilder! Har du någon speciell tradition som bara måste ske på påsk?
För mig är det att;

  • Ägg ska målas
  • Påskägg ska gömmas och letas efter
  • Påskkärring och påskgubbe smink på

PicMonkey Collage1
Djupt koncentrerad kille

PicMonkey Collage2
Äggverksta´n i fullgång med giftfri fingerfärg

PicMonkey Collage3
Tada! Våra ägg som är målade med giftfri fingerfärg

Sen var det dags för Ines att få testa att måla. Det första hon gjorde var att doppa handen i massa färg och stoppa det rätt in i munnen. Suck. Haha men jag använder giftfri fingerfärg från en webbutik som heter Ekoleko så det var ingen fara att hon fick massa färg i munnen! Klickar du på länken kommer du direkt till de färgerna som vi använder oss utav. Super lätt att tvätta av! Färgen är laktosfri dessutom, men innehåller gluten. Däremot så verkade hon inte tycka att det smakade så värst gott med fingerfärg.
giftfri fingerfärg
Kul att undersöka penseln

PicMonkey Collage5
Inte så värst gott

PicMonkey Collage6
Det var lite kul att måla om hon undvek att smaka på den

Såklart dags för ett bad efter att ha lekt med giftfri fingerfärg! Det finns inget badkar så vi fick ta och diska Ines.
Det funkade bra, extra kul att brorsan kom och lekte med en leksak också. Ines gillar att bada precis som sin bror, vilket är bra. Vissa barn kan vara lite rädda för vatten, som min ena lillasyster var. Himla drygt var det tycker jag.

PicMonkey Collage7
PicMonkey Collage8

Efter att en har badat och blivit ren är det väl självklart att en ska kladda ner sig igen? Det gick bra att sminka Alfons, han tyckte det var kul. Det var värre med Ines. Hon brydde sig inte under själva sminkningen men efteråt ville hon gnugga sig i ansiktet ungefär hela tiden. När Alfons var i hennes ålder var han en påskgubbe och då gick det hur bra som helst, han kladdade inget.
PicMonkey Collage10PicMonkey Collage11
Tjuriga lotta

Sen var det dags att leta ägg! Alfons letade på bra. När han tillslut hittade ägget som innehöll en leksak var han först glad. Men sen direkt han öppnat ville han gå och leta efter ett till ägg. Det ägget som skulle innehålla godis. Han har fått höra av någon att påskharen kommer med godis. Så han vart ändå lite besviken över att det inte fanns nått godis.
Men efter maten så gjorde jag ordning ett ägg och la några få bitar med godis i som jag gömde, tycker egentligen inte att han ska äta godis. 
PicMonkey Collage9
Alfons gillar duplo, motorcyklar och poliser. En perfekt kombo med andra ord


Jag och mitt hjärta <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 + 15 =