FRILUFTSTEATER NÄRA STOCKHOLM CITY IMPONERAR

30 maj, 2018

Alla mina bilder är skyddade av copyrightlagen och är olagliga att använda utan tillåtelse
friluftsteater

Vi fick äran att bli inbjudna till premiären av Rödluvan & Vargen på Mälarhöjdens friluftsteater i helgen. Så först ett tack till dom och Erwik Communications för inbjudan! Vi hade barnens farmor på besök från Skellefteå så det passade utmärkt att gå på denna teater då vi ändå skulle till Stockholm.
Rödluvan & Vargen är en klassisk saga som jag faktist tror de allra flesta har hört. I alla fall de som är i min ålder (jag är 89;a)
Berättar man denna för sina barn? Känns som det inte är lika vanligt nu för tiden med sagostund. Nåja!
Vi hoppade av på tunnelbanestation Bredäng och promenerade mot Mälarhöjdens badplats, det tog ungefär 10 minuter. Från badet bort till friluftsteater går du längst vattnet i skogen på en gångväg, det kändes himla mysigt. Jag som inte är från Stockholm (även om jag är där rätt ofta så är jag bara inne i centrum) vart imponerad av att det finns så mysiga naturplatser inte så långt från centrum ändå. När jag tänker på Stockholm tänker jag på centrum, full smockade gågator och betong, haha. Så detta var verkligen en kontrast!
Det gick att ta sig fram med barnvagn på denna gångväg från badet mot friluftsteater. Väl framme fick barnen popcorn, festis och klubba.
Som ni ser i bakgrunden på bilden så finns det en kiosk som en kan handla i. Alfons och Ines var super spända, haha! Även fast solen sken så fick man lite skugga av träden runt omkring, vilket kändes skönt en varm dag som detta var.
friluftsteater
Det utlovades en klassisk saga som vi garanterat inte sett den förut vilket såklart kändes extra spännande (även för mig, haha) Jag tyckte absolut att de levde upp till det! Jag kände igen den klassiska sagan samtidigt som de hade en del moderna inslag i form av akrobatiska konster, dans och humor. Barnen bjöds in till att deltaga via att skådespelarna ställde frågor och bjöd in till dans. Hela föreställningen varade i ca 45 minuter och det gick otroligt fort! Barnen hade inga problem med att sitta stilla för de var så inne i vad som hände på scenen hela tiden.

Den läskiga vargen! Det var faktiskt en del barn som vart rädda och började gråta, haha stackarna. Jag tror det har att göra med vargens entré. Den var lite överraskande så att säga utan att avslöja för mycket! Jag själv tyckte det kändes imponerande att de satsat på sminket och inte bara en dräkt.

Barnen var väldigt intresserade och de var engagerade i teatern, ropade svaren när skådespelarna undrade saker och så vidare!

”Här finns ingen varg”

Här är vargen utklädd till mormor och på väg att ta en munsbit av Rödluvan. Men så hände något oväntat!

Vargen åkte på storstryk av en kickass Rödluvan! Girl power deluxe!

Efter teatern anordnades en liten meet and greet och Ines ville så gärna ha en bild med Rödluvan <3
Hon satt även vid vargen och verkligen studerade honom för att tillsist säga; ”Du har bara smink på dig ju!” och var skit glad, haha.

Vi avslutade med att köpa korv med bröd i kiosken innan vi lämnade friluftsteatern.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

sexton − nio =