FOTORAMAR SOM INREDNING

9 oktober, 2018

Inlägget är i samarbete med BGA fotobutik
Nu när vi håller på att göra om här hemma och har lyckats switcha rum så barnens alla möbler har tagit över vardagsrummet och vardagsrummet har hamnat inne i barnens rum så börjar det verkligen vara dags att fundera på dels hur möbleringen ska se ut så de får en varsin del av rummet som känns som deras eget. Och sen hur vi ska inreda med detaljer för att få fram denna känsla. Jag tänkte bland annat på vad som ska finnas på väggarna. 
Förutom hyllor då såklart. Det går att göra massor av kul och personligt med fotoramar förutom att sätta just bilder i dom. 
Ines gillar att rita så en idé är att sätta sådan griffeltavla, fast den är mjuk och med klister på baksidan, så du kan välja form och storlek själv. Välj en fotoram du gillar och fäst detta på insidan så kan barnet skapa nya konstverk varje dag! Hos BGA fotobutik finns det många ramar i olika storlekar och former. En personlig favorit för mig är denna i guld och med mönster på.

fotoramar

En annan idé har jag sett på Instagram faktiskt, att det verkar väldigt populärt med att köpa djurhuvuden och fästa på väggen. Det är inte så brutalt som det låter, haha. Utan det är oftast ett ganska gulligt huvud av ett gosedjur. Och då tänker jag att den enkelt går att piffa till genom att sätta en fotoram runt. Denna bild på svanen lånade jag från återförsäljaren Babylove.se för att ni ska få en bättre bild av hur jag menar. Denna hade passat jätte bra ihop med en guld eller silver ram tycker jag! Jag hade nog föredragit en enklare tunnare och plattare ram än den jag visade ovan ihop med ett djurhuvud just för att ramen inte ska ta övertaget och att djurhuvudet ska vara det som sticker ut. Men ju mer jag tänker på det så hade nog en stor ram inte sett så dumt ut ändå, haha.

Jag tycker också att den första ovala ramen på bilden nedan kan vara en rolig idé att använda till att barnet får måla ett porträtt av sig själv, en månadsbild eller något sådant kreativt att växla mellan. Och den bredvid är till för att sätta in posters i, men jag tänker att teckningar borde funka minst lika bra!

fotoramar


Hoppas att mina tankar kring hur man kan göra barnrummet lite mer personligt med hjälp av fotoramar har varit till hjälp och inspiration för någon annan! 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Natalia 9 oktober, 2018 at 20:14

    Titta gärna in i min blogg 😀 https://mammatill2pseudosar.vimedbarn.se

  • Leave a Reply

    5 × 5 =