FÖRSTA VIKTEN EFTER MJÖLKPROTEIN FRITT

2 februari, 2018

I morse var vi hos BVC och vägde Aline igen! Första vägningen sedan vi startade med mjölkprotein fri dryck till henne. Hon ammas också, men har sedan hon var någon månad fått en kaloririk dryck för att boosta vikten. Men det har inte riktigt gett effekt så då tänkte dom att hon kanske är allergisk och att det är därför hon inte går upp i vikt riktigt. Hon har inga symptom på att hon skulle vara mjölkprotein allergiker mer än att hon inte bajsar super ofta och har svag viktuppgång.
Vi har kontakt med dietist och hennes kollega hade sagt att jag inte behöver äta MP fritt eftersom att Aline inte har några symptom, så det skulle räcka med att hon fick MP fritt tillägg istället.
Jag har hela tiden tyckt att det låter lite knasigt, jag menar, då får hon ju ändå i sig MP via amningen. Men jag är ingen expert!

Dagens siffra visade 4720 gram och 63,5 cm. Snart ökat 1 kilo sedan födsel. Hon hade ökat med 20 gram på två veckor trots MP fri ersättning o ca 70 kalorier mindre per dag! Det känns lite som en seger bara det. Det kändes logiskt att hon skulle ha gått ner i vikt med den diffen på kalorier per dag så jag känner mig ändå glad idag! Då betyder det kanske att hon får i sig mer mjölk vid amningen efter klippet också. 1,5 cm hade hon vuxit. Nu är frågan om vi ska fortsätta med MP fritt i två veckor till för o se om vi märker någon skillnad eller gå tillbaka till ”vanlig” kost o Infatrini. Dietisten tycker att vi borde ha märkt skillnad nu efter två veckor. Men vissa påstår att det kan ta upp till 8 veckor innan en märker skillnad..

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

två × tre =