Prissättning med Louisa Nordgren

4 september, 2014

Jag var på en jättebra föreläsning som handlade om prissättning. Det var en kvinna vid namn Louisa Nordgren som höll i föreläsningen. Hon är uppfinnare, entreprenör, rådgiare, konsult, föreläsare och styrelseledamot i Stockholms innovatörskrets. Hon har bland annat uppfunnit och designat skohorn för barn! Skit smidiga och smarta, vi fick klämma och känna på dom.
louisa-nordgren
 BOOH Can Do! – skohorn för barn som säljs i 15 olika länder

Jag lärde mig väldigt mycket om olika prissättningsmodeller. Bland annat om konkurrentbaserade prissättningar och dess fyra cirklar. Ofta använder sig till exempel MediaMarkt och sådana kedjor sig utav detta för att konkurrera med varandra.
DSC_0008

Vi fick även lära oss hur man ska tänka kring prissättning kring olika branscher.
Som konsult så får du värdera din kunskap och jämföra vad andra konsulter tar för pris och sen tänka vad du kan göra för att du ska kunna ta ett litet högre pris eller vad du kan göra för att kunden ska välja dig framför den andra konsulten. Och där kommer servicen in. Att erbjuda något extra!
DSC_0004
Louisa Nordgren pratar om de olika branscherna och hur dom ska tänka kring sin prissättning.

Jag är glad att jag fick möjligheten att komma på den här föreläsningen! Det är ett gäng uppfinnare som ingår i något som heter MentorRing. Där de får hjälp att utveckla och bolla sina idéer kring framtagandet av sin uppfinning. Jag fick skriva på tystnadsplikt för att få vara där och lyssna.

DSC_0006 DSC_0010
J
ag, Anne och Natacha antecknar flitigt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

12 + tjugo =