FLYG – ERSÄTTNING VID INSTÄLLT ELLER FÖRSENAT FLYG

8 augusti, 2018

Betalt samarbete med Flightright

Jag vill tipsa om en tjänst, ett flygersättnings bolag, som jag tycker verkar riktigt bra efter att ha varit inne och läst om den.
De erbjuder alltså ersättning om ditt flyg blir inställt eller försenat. Men jag har gudskelov inte behövt använda mig av Flightright ännu. Men det var nära en gång, jag ska berätta!
Vi gillar att resa i vår familj och har nu senast besökt Grekland två gånger. Att resa med, då, två barn är inte alltid det enklaste.
Vi har dessutom rest väldigt tidigt för vi tänker att vi vill komma fram till vår destination i skaplig tid så att man får ut så mycket som möjligt av den dagen än om vi skulle komma fram på kvällen så känns det som att vi missat en dag av semestern.
Jag tror att ni med barn kanske själva har varit i samma sits eller åtminstone kan tänka er in i situationen där du tvingas slita upp barnen mitt i natten för att ta sig till flygplatsen, alla är trötta, tålamodet är inte på topp hos varken oss föräldrar eller barnen. Den ena gången hade vi inte hunnit få i oss frukost heller som pricken över I. Ni som rest från Arlanda vet när man lyckats ta sig igenom säkerhetskontrollen och kommer in till alla gate´s. Vi skulle sätta oss och äta vår efterlängtade frukost, men så vart tiden för flygets avgång framflyttad! När vi väl insåg det, av en slumpa, vart det kaos. Barnen vart super ledsna för de behövde lämna sin frukost och till råga på allt så jäktade vi iväg på fel håll! Behöver jag säga att vi var sist ombord på flygplanet? Behöver jag säga att vi var sönder stressade med två gråtandes barn? Det var på riktigt inte alls mysigt, haha.
Ska du själv ut och flyga med barn? Läs gärna mitt inlägg om att tryckutjämna och andra tips för en lyckad flygresa.
Jag vill även slå ett slag för hotell på Arlanda.
Nåja, nu hade vi turen att inte missa flyget, det är jag i alla fall tacksam för och lite extra tacksam att det finns företag som Flightright som hjälper en på traven om ens semester skulle skita sig på ut eller hemresan.
Det kan faktiskt hända mycket som orsakar förseningar, missade byten eller inställda flyg. Flightright funkar i alla fall som så att du ansöker om ersättning via deras hemsida. Där har finns en ersättningskalkylator och det tar bara ett par minuter att få svar på om du har ett giltigt ersättningsanspråk. Har du rätt till ersättning så kan man enkelt ge sitt tillstånd till Flightright att hävda dina rättigheter på en gång till flygbolaget. Om ditt flyg till exempel är mer än tre timmar försenat så får du ut en ersättning mellan 2500-6000 kronor ungefär, per person!
Det kostar ingenting att använda sig av Flightrights tjänster men om flygbolaget går med på att betala ut din kompensation så tar Flightright ca 30% i provision av det totala ersättningsbeloppet, vilket kan vara bra att veta.
Det jag även ser som en fördel är att jag själv slipper att sitta med alla telefonsamtal och pappersarbete, speciellt om det är på utresan av semestern som det blir något strul.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

17 − 10 =