Vad är egentligen flickigt och pojkigt?

15 mars, 2015

Vad är egentligen flickigt och pojkigt?
Det är ju bara något som vi fick för oss för hundra år sedan och sen så har det varit så. Och varför ändra på något? Gud nåde den som försöker ändra på något gammalt som är bestämt sedan urminnes tider. (Okej det har blivit bättre, men inte bra än.)
En bestämde sig för att rosa och rosetter anses va flickigt och så var det med den saken. Klappat och klart.
Hade en istället bestämt att det va pojkigt så hade det varit så och ingen hade ifrågasatt det.
Allt detta existerar ju endast på grund av att en följer strömmen som media kontrollerar. Varför är du så lättlurad? Varför är jag det?


flickigt och pojkigt
Alfons som liten

Så jag tycker det är så himla konstigt att det faktiskt finns folk som är jätte noga och petiga med att de ska klä sina barn flickigt om en har en tjej. Visst att de finns söta klänningar eller söta speciella plagg som är riktade mot just killar, det köper jag.
Nu menar jag dom som medvetet hela tiden klär barnen efter könet. Och ja, det existerar sådana människor. Det tycker jag är riktigt stört till och med rent ut sagt. Att klä barnen efter könet. Hör du hur det låter?
Skrämmande att det finns folk som till exempel säger att de aldrig skulle ta på sin son något rosa för det är flickigt. MEN HERREGUD PÅ DIG. Det är en färg. En fin färg dessutom. 🙂
Sen bara allt det här med leksaker, det är så sinnessjukt på grund utav att vi accepterar det, vi bara flyter med strömmen som döda fiskar och köper smala dockor och dammsugare till våra döttrar och bilar, vapen, muskliga actionfigurer till våra söner. Men det är en annan diskussion det, annars blir det väldigt långt inlägg.
flickigt och pojkigt

Jag tänker som så att Alfons vet ju inte vad som är ”flickigt och pojkigt” när det gäller färger, mönster och så vidare.
Det är JAG som lär han det beroende på vart jag drar gränserna eller vad jag tar på honom för sorts kläder.
Det är JAG som lär han vad som är accepterat att ha på sig som kille genom det jag sätter på honom och det jag låter honom leka med.
Och jag vill faktiskt att han ska kunna ha vad han vill, vad han tycker är fint och inte välja efter vad som anses som tjejigt eller inte.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Förskolemamman 15 mars, 2015 at 21:01

    Finns inget pojkigt och flickigt utan bara barn med olika behov och intressen.

  • Leave a Reply

    fyra × 4 =