ETT BESÖK TILL FÖRLOSSNINGEN

31 juli, 2017

Igår for jag in till förlossningen på grund av mitt mående och på grund av att jag inte känt av Kotten som jag brukar under 1,5 dygn. Jag har haft lågt blodtryck och fått stjärnor för ögonen förut om jag stått upp mycket eller klassiska att sitta ner och sen ställa sig upp. Några gånger har det blivit lite värre, det har verkligen känts som jag ska svimma, kroppen har darrat och så vidare. Igår fick jag så igen! Hörseln vart helt konstig, jag började höra ett slags tjutande/brusande, det kändes ungefär som på film när kameran zoomar in fejset o allt annat blir suddigt. Mina händer skakade skit mycket och jag vart helt blek. Jag började svettas och må illa. Fått liknande tidigare men inte alls så här kraftigt. Men inne på förlossningen så hittade dom inget som var konstigt med mina värden. Blodtrycket låg på 125/75 vilket klassas som bra, men är det högsta jag haft genom graviditeten hittills.
Gällande Kotten så har rörelserna minskat drastiskt bara över en natt! Jag känner av bebisen lite granna men mycket mer sällan och inte alls lika tydligt. Och ja, det är vanligt att rörelsemönstret ändras eftersom livmodern omsluter bebisen så det blir mindre utrymme. Men det var och är så himla stor skillnad att efter 1,5 dygn så började jag tveka på om det verkligen skulle vara så här. Speciellt ihop med min attack som kom. Jag funderade på om jag bara borde vila eller om jag faktiskt borde oroa mig.
Jag ringde in i alla fall tillslut och hon tyckte att vi skulle komma in på en koll.
Kottens hjärtljud såg bra ut och vi kollade även med ultraljud för att se rörelser, men bebisen rörde sig inte så hon fick vara på och knuffa riktigt rejält tre gånger innan vi fick se små rörelser, inga som kändes för de va så små.
Men då reagerar bebisen i alla fall och eftersom hjärtljuden även såg bra ut så blev vi hemskickade. Men det känns väldigt olustigt att se Kotten så slö och oaktiv. När det verkligen vände över en natt.

Idag är tredje dagen som jag inte känner Kotten varken lika ofta eller tydligt men vet inte vad jag ska göra.
Detta kanske är nya rörelsemönstret?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Åsa 31 juli, 2017 at 09:38

  Usch, verkar skrämmande.

  Du har BF en vecka innan mig (tja, nu ska du ju eventuellt sättas igång innan dess till och med men annars), så har följt med hela graviditeten.

  Hoppas det går bra med allt i alla fall.

  Är sista veckan på jobbet för min del, och jag ser i min kalender/almenacka jag har på kontoret att båda dina barn har namnsdag på söndag. Eller, det står Alfons och Inez, men måste väl ändå räknas. Så grattis till dem i förskott..

 • Reply Sofie L 31 juli, 2017 at 08:40

  Usch inte lätt detta med att försöka tolka rörelser! Känner du samma tveksamhet idag tycker jag du ska åka in och kolla igen och be att de tittar på flödet i navelsträngen, så att allt kommer fram till kotten som det ska (vilket det förmodligen gör) Vet att jag med vår historik kan vara lite extra ängslig och uppfuckad i huvudet, men känner ändå att jag ville uttala mig i frågan. Kramkram!

 • Leave a Reply

  20 − tretton =