ETT ÄRLIGT INLÄGG OM GÅRDAGENS BARNKALAS

14 juli, 2016

Sponsrat inlägg
Okej, här kommer ett ärligt inlägg om hur hela dagen var igår. Ines fyllde två år och vi skulle ha lite kalas.
Som många andra föräldrar så såg jag framför mig en dag glädje och mys! Men det var fan långt ifrån det.
Det började med att hela familjen verkade vara på dåligt humör hela morgonen och förmiddagen så det var en massa onödigt tjafs. Men det som jag känner mig mest ledsen eller besviken över är hur det vart sen när gästerna kom.
Till och börja med så var min mor 45 minuter sen, och det gör inget i sig. Men det gjorde att vi väntade med att plocka fram fikat till dess, vi skulle bjuda på glass. Så jag ville gärna inte ha den framme i väntan.
Vi skulle vara ute på baksidan och när de väl kom så vart allt bara ett enda stress. Mamma ställde sig som en mat tant i skolan och slevade upp glass åt barnen och skickade runt och jag tror inte ens jag hade kommit ner än.
När jag kom ner med de sista så hade flera av barnen redan hunnit börja och flera vuxna stod upp och slevade i och skickade runt grejer. Det hela kändes mest stressigt och hetsigt bara. När jag väl satte mig ner och tog glass och skulle hälla upp kaffet så var det slut. Jag gick upp och satte på en ny kanna, vilket tog lite tid.
Då börjar det gapas om att jag måste skynda mig för Ines vill faktiskt öppna paket nu. Jag går ner och vi öppnar paket. Så jag fikade sen när allt var klart. När de flesta ville börja åka hem.
Ja, så kan det vara när det är kalas.
Men det fanns ingen som helst anledning att ha en så stressad approach mot fikat.
Vad hade hänt om alla suttit ner? Skickat runt fikat till varandra i stället, sjungit för Ines? Inte ens det vart av.
Nej jag känner mig faktiskt riktigt besviken. Jag hoppas Ines kände att hon hade en rolig dag ändå <3

PicMonkey Collage5

Busfrö som ÄLSKADE sin tvåa <3 Alla kalasprylar är från Zingland och jag tyckte dom hade ett stort utbud och att det faktiskt var väldigt bra sorterat efter om du vill ha ett specifikt tema, färg, mönster etc. Annars tycker jag att det brukar vara svårt att hitta på kalas sidor eftersom att utbudet är så stort.

PicMonkey Collage1

Hon fick en docka i första paketet som hon skulle ta hand om och ville absolut inte öppna några andra paket, haha.

PicMonkey Collage2

Hon fick även ekologiska träleksaker. Kastruller, ketchup, mjölk och så vidare. Även ett fat med frukter som går att dela på med en kniv.

PicMonkey Collage

Även Alfons gillade de leksakerna

PicMonkey Collage3

Vi bjöd på glass i margaritaglas med lite paraplyer och andra dekorationer för att göra det hela lite mer festligt! Jag ska se om jag fick nå bättre bilder på dekorationerna, det blåste nämligen storm… Vi höll knappt på att få behålla duken på bordet, haha. Den stora tvåan och all dukning kom från zingland i alla fall. Fick lite frågor på instagram om det, så nu vet ni 🙂

PicMonkey Collage4

Busar med morfar och sista bilden, mina galna småsystrar och Alfons. VIlken kombo!

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Eva-Leena 15 juli, 2016 at 16:49

  Nämen, de var väll mer att alla som vi hade bjudit från Niklas sida va på plats, men från min släkt va enbart min mamma på plats o de gjorde mig lite lessen. Jag hafe ju tänkt endå att min min pappa, bror, mormor och lucas gudmor(min kusin) skulle ha vart på plats. Jag hade mer sätt de som att bådas familjer hade varit på plats och firat Lucas första år och att de fanns fina bilder från de. Men jag hoppas att nästa år blir lite bättre! ☺

 • Reply Madde / ⭐️ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ⭐️ 14 juli, 2016 at 14:57

  Så där är det alltid för värden på barnkalas. Det finns någon bild av perfektion utåt men den som påstår att barnkalas är som på film ljuger, det är ett stressmoment hela grejen. Men vet du, ingen unge minns det som vi vuxna minns. Barnen kommer ihåg kalasen som det bästa dem upplevt, så mitt tips till dig släpp på att det inte blev som ett barnkalas på film för din del. Ingen vill se verkligheten ändå.

 • Reply Eva-Leena 14 juli, 2016 at 13:04

  Nämen va tråkigt om de känns som att de bara var ett enda stress, de e ju de sista man vill på sitt barns kalas. Man vill ju gärna kunna sitta o umgås lite. Jag förstår dig fullt ut Emelie med att du kände dig besviken, som mamma har man ju allti sina förväntningar. Jag vart riktigt besviken över Lucas 1 års kalas, faktist så besviken att jag grät efteråt…. Usch va jobbigt. Men som du skrev, de viktigaste är att Ines fick känna att de va lite speciellt och att hon hade roligt och att hon va nöjd över presenterna❤
  Kram på dig!

  • Reply MediaMamman 15 juli, 2016 at 08:45

   Jo precis, åtminstone att vi hade sjungit för henne tillsammans, men jaja. Inte mycket att göra åt nu!
   Varför var du besviken efter ett års kalaset?

  Leave a Reply

  fem × ett =