EN ROLIG LEK TILL JULAFTON

18 december, 2017

I lördags var vi barnfria förresten för att åka till mitt jobb och gå på julbordsknytis! Det var hur trevligt och mysigt som helst. Och så var det såklart kul att se alla igen. Vi körde lite julklappslekar och åt mat tills vi sprängdes ungefär. Åtminstone jag 😀
Det finns ju många varianter av julklappslekar. Jag vart först introducerad till detta för många år sedan, uppe i Skellefteå vid en påsk. Alla skulle handla något för 50 kronor, slå in och ta med. Efter mat och trevligheter så plockas alla paket fram på bordet tillsammans med en tärning och något att ta tid med. En person sätter en timer på X antal minuter, ingen annan får veta tiden.
Sen kan en välja om man ska köra en lång eller kort variant. Jag tänkte beskriva båda!
Den långa varianten;
Alla paketen ligger på en hög i mitten av bordet
Endast om du slår en 6a får du välja paket från bordet.
Sedan slår alla ända tills någon blir sist kvar och då får det sista paketet.
Här börjar den korta varianten
Alla sitter nu med en julklapp framför sig om ni körde den långa varianten först. Annars så väljer alla bara ett paket utan att slå tärningen, och dessa ska nu öppnas.
Alla får slå tärningen i turordning.
Får du en 1a så skickas alla paket ett steg åt vänster.
Slår du en 6a så får du välja en person att byta paket med.
Och så håller en på ända tills larmet tjuter. Då får du det paketet som du sitter med!
Behöver jag säga att det varje år brukar bli 1-2 paket som hypas och ALLA vill ha? Så när en känner att leken har hållit på ett tag så börjar tempot öka för folk tror att larmet snart kommer tjuta, haha! Det blir även en del strategi, att en försöker få det önskade paketet att hamna nära sig själv eller sin partner för att hålla paketet inom familjen, haha.
Verkligen en super kul lek 😀

Vi körde en liknande på julbordet, fast utan tid och att en skulle slå två tärningar som skulle bli likadana. Då fick en gå och välja en inslagen julklapp från ett bord.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

19 − sexton =