ELCYKEL ISTÄLLET FÖR BIL

29 oktober, 2018

Inlägget är i samarbete med Hellorider.se

Jag skrev ett inlägg förut om att det är väldigt uppmärksammat med klimatet just nu och vad en kan göra för att bidra till en bättre miljö.
En idé jag har funderat på är att;
Det borde finnas en vecka (eller åtminstone en dag) där vi alla utmanas att lämna bilen hemma. Många av oss skulle gott och väl kunna ta oss till jobbet utan att starta bilen tror jag och är det verkligen så bekvämt med bil som vi fått för oss? Jag vill därför slå ett slag för elcykel!
Med en elcykel till exempel skulle en kunna pendla till jobbet även om distansen är lite längre. Med en elcykel slipper en köer och att snurra runt halva stan för att hitta en parkering och med en elcykel behöver du inte heller betala dyra parkeringar (när du väl hittar en)
I början var en elcykel tänkt till äldre personer som av olika anledningar kanske inte orkade eller klarade av att cykla sin tänkta distans längre. Men idag finns det en stor efterfrågan på elcykel även bland yngre.

En annan fördel med en elcykel förutom det jag nämnt ovan är att det även går lättare att transportera saker. Så till exempel om du cyklar med barn på din elcykel blir det inte lika tungt. Så här skriver Hellorider.se om att montera stol på sin elcykel;

elcykel


Är du osäker vilken typ av elcykel du ska välja kan du kolla in på denna guide för att välja rätt elcykel.
HelloRider har även gjort ett eget elcykel test 2018.

Vi har till exempel ingen bil (men körkort) och åker bara kommunalt nu för tiden. Vi bor i en liten by så vi har nära till allt och går överallt om vi ska någonstans som till badhuset, skola och förskola. På somrarna brukar barnen cykla och vi har länge funderat på att vi ska skaffa cyklar till oss vuxna så vi kan cykla ihop alternativt skaffa en cykelkärra att fästa på cykeln. Det ligger en del bad runt omkring som vi ej kan åka kommunalt till, men ej heller skulle orka cykla till på en vanlig cykel. Har du erfarenhet av elcykel? Eller är du kanske sugen på att anta utmaningen att lämna bilen hemma en vecka? 😉

elcykel

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

tre × 5 =