Det hela började med detta mail

20 juli, 2015

Det hela började med att jag fick detta mail efter att intervjun publicerats hos Metro om min förlossningsdepression.
”Hej.
Känner så väl igen mig i din artikel. Min fru fick samma när vår första son föddes. Det tog 1 år innan det värsta var över. Speciellt ett foto från julaftonen 2012 när jag har min son på bröstet, under tiden mådde min fru så väldigt dåligt…. Vi visste inte vad det var då…. Jag börjar nästan gråta när jag ser det fotot, 5 år senare….. Minns inte att det var många gånger någon frågade hur jag mådde, värst var det för min fru så klart… Det året var det allra tuffaste i mitt liv garanterat. Jag tycker du är stark som går it med detta. Du är en jättebra mamma, det märker jag. Var tvungen att skriva till dig för att även jag ska komma över detta… Nu är jag ledsen…..
Kämpa på underbara du”

Efter detta mail så började jag tänka efter lite. Det är då inte ofta en ser något om personen vid sidan om en förlossningsdepression. Den drabbades partner eller anhörig. Så jag mailade tillbaka och frågade om jag fick ställa några frågor och sedan publicera. Förlossningsdepression är ett väldigt viktigt ämne som det pratas väldigt lite om tycker jag. Så denna vecka kommer jag att publicera två texter. En ur en pappas synvinkel och en där Emelie Holst berättar sin historia.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 + fyra =