Det här med reklam och sponsrade inlägg

25 januari, 2016

Hej! Vilken toppen kryssning vi hade, jag kommer skriva mer om det senare idag när Ines sover, men just nu har jag en annan sak jag bara MÅSTE få ur mig.
Vi pratade lite om det här med reklam och sponsrade inlägg på kryssningen. Och det är hyfsat nyligen som en bloggare åkt dit på det. Och jag blir fan bajsnödig alltså. Inte för att jag smyger och kör fulspel utan för att reglerna verkar vara så jäkla luddiga. För någon månad sen ringde jag runt och frågade vad som gällde och det var ingen som kunde ge raka svar utan de själva svarade att det var väldigt luddigt liksom. Alltså måste det betyda att det är lätt att åka dit beroende på vem som granskar en?

Och var går gränsen för reklam? Allt är ju reklam. Om jag tar kort och någonting syns i bakgrunden blir det automatiskt reklam även om det inte var tanken. Allt är reklam. Ska jag märka alla inlägg med sponsrat/reklam?
Jag förstår såklart att jag måste märka inläggen om jag får pengar, produkter osv. Men även om jag visar något som jag inte fått gratis så blir det reklam. Och vem kan veta om jag fått denna pryl eller köpt den själv? Nej det kunde dom inte svara på.
När det gäller att hålla i tävlingar har jag ganska bra koll, att det inte får vara lotteri och vart gränsen går för lotteri, vilka kriterier som måste uppfyllas för att det ska räknas som tävling och så vidare. Men även där finns en del luddigheter som jag inte fick svar på.
Sen känner jag att det kanske finns viktigare saker att lägga energi på än att fälla bloggare som inte utför en tävling korrekt. Varsågod att våldta, du blir knappt dömd men fan ta dig om du inte skriver att något är sponsrat!

Så nu funderar jag på att märka alla mina inlägg med ordet ”sponsrat inlägg” längst ner i slutet med en ljusare färg på texten. Bara för att vara på säkra sidan när ingen kan ge riktigt klara och raka svar på vad som gäller.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

13 − nio =