HAR JAG EN LIVSKRIS?

6 november, 2018

Idag är jag verkligen deprimerad och har ångest. Bröstet känns lika tungt som en stor sten och det värker lite emellanåt. Jag försöker förstå varför? Vad har jag att vara deprimerad över? Ingenting. Vilket egentligen bara gör det med frustrerande och deprimerande att vara deprimerad. Jag har egentligen ingenting att ändra på för att göra det bättre. Jag har allt det grundläggande en människa behöver. Hjärnan börjar laborera med påtryckningar utifrån. Om jag går ner i vikt och blir smal känns det säkert bättre. Om jag fixar till det yttre så jag ser lite fräschare ut så känns det säkert bättre. Om jag börjar vara mer aktiv på sociala medier, om jag börjar leka mer med barnen, om jag har ett snyggt hem, om jag skaffar ett jobb och får mer pengar, om jag….
Jag vill vara nöjd och glad nu, med det jag har.
Sen vill jag bara i förhand säga att jag sen kommer känna ånger över att jag postar sådant här. För jag vill inte utmåla mig som en deprimerad människa med ångest. Jag är inte deprimerad? Eller? Alla har en dålig stund/dag, man kan inte vara glad jämt, right? Jag vet inte.
Jag vet inte vad jag vill med livet heller. Jag är definitionen av ”Jag vet inte” just nu. Jag vet inte vad som är viktigt i livet för mig, jag vet inte vad jag vill göra med mitt liv karriärmässigt, jag vet inte vad jag vill fokusera på. JAG VET INTE. Eller innerst inne så tror jag att jag vet vad jag känner är viktigt för mig i livet. Barnen. Det känns som jag fick den uppenbarelsen här om dagen. Eller, har alltid tyckt dom är viktiga, men det har liksom varit en självklarhet mer än en känsla. För första gången så känns inte en fancy karriär eller ett högavlönat jobb som något jag strävar efter. Jag skiter i.
Familj är det som är viktigt för mig. Att vara närvarande. Att ha en fin kontakt med mina barn. Att se dom och att lyssna på dom. Jag vill inte vara den som sitter med en mobil i ena handen och ögonen på telefonen medan barnet står bredvid och pratar med mig och blir utan svar eller får ett frånvarande ja som svar. Nu vaknade Aline så jag ska gå och plocka upp henne <3
MVH En (kanske) deprimerad fast ändå inte? förvirrad tjej med en skit dag.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

17 − 14 =