DAGARNA GÅR I ETT

20 oktober, 2017

I onsdags så var det en väldigt jobbig dag för både mig och Aline. Det var läkarundersökning på morgonen som följdes av provtagningar. Som jag skrivit tidigare så lyckades de inte sticka henne på tisdagen inför sövningen för att blodkärlen bara sprack på henne. Det var samma visa nu, ingen lyckades och de var flera olika som testade. Efter tips från er om att personalen på neonatalen är duktiga så bad jag om en sköterska där ifrån. Men det fick vi inte. Hon sa att det var ytterst ovanligt att de kommer upp till avdelningen och agerar stickhjälp.. Så det var tråkigt att höra. Hon sa att de kunde ringa till någon från narkosen som kan komma. Men jag berättade att dom inte lyckades på tisdagen så det kändes bara onödigt.
Efter mycket om och men så lyckades de till slut klämma ut några droppar blod ur ungen uppe i huvudet.
Vi skulle sedan ta kissprov så jag fick sätta mig med henne i famnen och en kopp under rumpan, jag förberedde mig på att sitta där i hundra år! Men det kom kiss på en gång. Det tråkiga var att det inte gick att använda det provet sen för dagspersonalen talade inte om att vi måste tvätta snippan på henne så det är helt rent för att inte få med andra bakterier i kisset.
Så kvällspersonalen såg lite irriterad ut över att ingen sagt något. Så då fick vi göra om allt!

Vi var även bort till näsfolket igen som kollade med kamera i näsan på henne en gång till. Och då sa dom att det såg ut som att strupen slöt sig, så det såg ut som att det kanske var Laryngomalaci ändå. Hur som helst så ville de sätta en slang genom näsan som ska sitta ”i vägen” för tungmuskeln för att kunna utesluta om det är tungan som faller för långt bak och gör att hon får svårt att andas. De fick sätta om slangen en gång också för den vart lite för lång så hon kväljdes bara.
Hon var så trött på kvällen. Ända från 1130-1630 var det undersökningar och provtagningar med massa skrik och gråt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

2 + 17 =