Beroende på hur en ser på saker kan även en cirkel vara kantig

14 maj, 2015

Det som gör mig förbannad och ledsen i denna diskussionen kring första avsnittet av älskade unge är att jag på riktigt blir mörkrädd för hur vuxna människor kan bete sig bakom en skärm och tycka att det är okej att trycka ner en hel grupp med mammor. Med flit.
Folk läser fem meningar och får panik över den egna bilden som de har tolkat och målat upp i sina egna huvuden och börjar skrika om pedofili, övergrepp, och ja jag vet inte allt jag läst.
Fick senast idag denna kommentaren;
”Nej då… jag kommer att överlåta till mynigheterna nu.
Men jag kommer att följa dig och se om du fortsätter med övergrepp på din bebis..
Frågan är vad du gör med det andra barnet? Om du är lika gränslös där?

Så mig blir du inte av med…
Jag släpper aldrig en pedofil!”

Detta får då mig att undrar vad det är för bilder dessa människor ser framför sig. (Av vad jag har läst så verkar bilden vara doggystyle med barnet under sig sugandes på bröstet, rida av sambon med barnet ammande i famnen osv)
Har inte tanken slagit dessa människor att scenariot kan vara något helt annat än det den egna hjärnan just kokat ihop vid första intrycket av rubriken?
Det är så många egna fria tolkningar av det hela, många har inte ens sett avsnittet till exempel. Med fria tolkningar menar jag; Att det sker i nutid, att jag får orgasm samtidigt som Ines vaket och aktivt suger på mina bröst, att hon är vaken och suger på mina bröst överhuvudtaget, att vi kör diverse olika sexställningar med en vaken Ines osv. Har någon FRÅGAT MIG vad jag egentligen menade? Vad som sägs innan och efter?  -Nope.
Det antas en hel massa saker som en gärna uttrycker sig fritt om, utan att tänka på hur en paketerar sin åsikt.

11256449_10152681260986534_1098782760_n
Beroende på hur en ser på saker kan även en cirkel vara kantig

Jag undrar fortfarande varför diskussionerna hamnar i nivå med ”Där sitter hon och ammar och blir kåt den äckliga vidriga horan” när det egentligen är på nivå ”Hon hade somnat vid bröstet och vi hade sen sex i sängen”?
Jag vet att jag använder ordet ammar. Men det ordet har tydligen olika betydelse för olika människor har jag sett bland alla diskussioner. Detta är den enda sanningen, jag har ammat Ines, hon har somnat, vi har haft vanligt jävla diskret svensson sex.
Det är skrämmande vad folk får för sig, det är som den där viskningsleken på dagis. Det sägs en mening men ut kommer en helt annan. Och folk kallar mig pervers…

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sabin 18 maj, 2015 at 19:48

  Hej ville bara skicka en uppmuntrande KRAM mitt i all hets angående avsnitten om amning, tycker du fått alldeles för hård kritik, alla är olika, själv kan jag inte ens tänka mig sex med barnet i samma rum men varför skulle jag klanka ner på någon som har det, eller barnet i samma säng (som MÅNGA har)? Tycker det är pinsamt att alla är så snabba med att dömma och irritera sig på andra. Mer kärlek bland folket säger jag. Stå på dig och lycka till med allt 🙂

  Kram kram !

 • Reply Linn 17 maj, 2015 at 21:37

  Jag har aldrig ens tänkt tanken att det skulle anses äckligt eller sjukt utav vissa. Annorlunda, visst… men att någon skulle klassa det som pedofili känns ju helkonstigt. Jag hade sex med bebis vid bröstet till och med. Och det var inte för att jag ammade och plötsligt fick för mig att jag blev alldeles kåt av det. Det var snarare tvärtom, att vi hade påbörjat och bebis vaknade. Försökte tutta och söva… men bebis vill inte alltid att mamman ska flytta bort sig, utan vill istället ligga och småsnutta i flera timmar för att vara nöjd och belåten. Så fungerar bebisar ibland.

  Så ja, vid några tillfällen valde vi att gå vidare och inte avbryta det vi påbörjat, och jag lovar att det var inga som helst problem att stänga av den delen av mig som bebis låg vid. Det var en del utav mig och resten var en annan del. Det var på INGET sätt hopkopplat. Bebis låg på madrass och sov och småsnuttade. Jag liggandes på sidan med bröst emellan oss (ja, brösten var rätt gigantiska). Det var ett sätt för oss att hålla bebis lugn men samtidigt få den närhet vi ville ha och som kan vara svårt att få till med bebis i hemmet ibland.

  Och ja, vi har också gjort det med sovande bebis i sängen bredvid också. De är små och jag såg (och ser fortfarande inte) några som helst problem med det. Värre är det nu, när barnen är större (tre av dom över 10 år)… Nu vågar man sig knappt på att ligga även om barnen sover i sina egna rum… för tänk om de vaknar, kommer över till vårt rum och ser… Nu, om någon gång i livet, känns det traumatiserande. Och ja, jag skulle faktiskt skämmas en smula. Det är inte riktigt den positionen jag vill visa upp mig i inför mina äldre barn, även om de vet att vi föräldrar faktiskt pysslar med sånt. Dessutom är de äldre barnen vakna minst lika länge som oss många gånger. Och de är smarta nog att förstå precis vad man håller på med nu. Men när de är bebisar… så påverkar det dom över huvud taget ingenting. Så då om någon gång ska man ju passa på att få lov att ligga fritt ett tag till. För när man börjar få nästan tonåringar och uppåt… det är då det blir riktigt svårt att hitta tillfällen!!!

  Skäms på alla vuxna som attackerar dig som de gjort. Du och din man värnar om er relation och era intressen utan att för den skull åsidosätta barnets intresse och utan att på något vis skada det. Plus i kanten för er. Ni kommer säkert ha större förutsättningar att hålla ihop än de som målar in i sig i ett hörn omringat av hur livet måste se ut!! Det är nog de som gnäller över småbarnsåren och som kanske också har svårt att orka med som par, när livet hela tiden handlar om uppoffringar och måsten.

 • Leave a Reply

  ett + nitton =