BYGGA ATTEFALLSHUS – SOMMARSTUGA ELLER NÄR BARNEN FLYTTAT?

6 juni, 2018

Betalt samarbete med Polhus

Jag har länge känt mig sugen på att flytta. Jag känner att storleken inte spelar så stor roll egentligen. Vi bor i en tvåa just nu. Men det jag saknar är en TOMT. Det behöver inte vara en stor och fancy gräsmatta, skulle mycket väl kunna tänka mig en liten  inhägnad plätt som hör till ett radhus eller liknande. Men det kommer aldrig ut något till försäljning vid oss och när det väl gör det så vill alla köpa så det budas upp så mycket. Jag är uppväxt med att min mormor och morfar hade sommarstuga. En riktig liten fristad där jag kunde gå och filosofera, bada, spana på fåglar och så vidare. Det kan jag känna är något som jag vill ge mina barn. Den där känslan av att sitta i bilen med rutan nedvevad, känna vinden i ansiktet och håret och veta att snart är vi äntligen framme vid just vår sommarstuga! Men så kom jag att tänka på att jag sett folk som börjat bygga Attefallshus och att det verkade himla smidigt! Jag började kolla möjligheterna för att bygga Attefallshus och fastnade för modellen Olivia. Den är 23,5 kvadrat och har ett loft på 9,8 kvadrat. Det finns modeller utan loft också såklart. Jag tyckte Olivia, Attefallshuset, var så himla fint och jag fick direkt känslan av sommar och semester av någon anledning.
Först började jag fantisera om att Alfons, Ines och Aline skulle kunna sova uppe på loftet och vi vuxna på nedre plan och att altanen skulle ha utsikt mot vatten med kvällssol. Haha, låter inte alls klyschigt va? MEN sen började jag tänka att barnen någon gång kommer flytta hemifrån!
I stället för att sitta där med en stor och förmodligen en lägenhet som kommer kännas tom. Varför inte bygga Attefallshus och använda de tillval en kan göra, som isoleringar, isolerade fönster och så vidare för att få det mer allround beboeligt och bara bo där på heltid? Jag kan lätt se mig och Krille sitta där med en varsin drink och skåla för livet som 50 åringar när alla barn förmodligen flyttat ut. Och nu i skrivandets stund, så ska jag faktiskt visa dessa för min mamma! Alltid när vi är där och hälsar på så snor vi deras säng och någon av dom får sova på soffan. Ni som följt mig ett tag vet att mamma har en stor pool, så visst borde de bygga Attefallshus vid poolen som jag kan ockupera när jag hälsar på? 😉
Så här ser i alla fall modellen Olivia ut som jag fastnade för:
bygga attefallshus  bygga attefallshus
bygga attefallshus  bygga attefallshus
bygga attefallshus
Visst ser det mysigt ut? Jag var tvungen att ta en ritning för att ni ska se hur köksbänken och loftet ser ut

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fyra × ett =