BRÖSTPUMP – ETT FEL MÅNGA EJ VET OM

18 september, 2017

Nu tänkte jag ”snacka” lite om bröstpumpar.
Med Alfons, mitt första barn, var min första bröstpump en manuell från märket Avent. Jag var helt grön på ämnet (nybörjare) pumpning. Jag trodde att alla bröstpumpar automatiskt skulle funka för alla bröst, att det bara var att köpa vilken du ville och så var det bara att tuta och köra. Mjölken skulle spruta i överflöd och att frysa in och spara skulle gå himla smidigt och lätt. Där satt jag och plötsligt fanns en massa problem och frågor.
– Hur mycket skulle jag försöka stoppa in bröstet i tratten?
– Hur snabbt och hårt skulle jag pumpa?
– Hur länge skulle jag sitta där och hålla på?
Jag fick inte ut någon mjölk mer än några droppar varje gång jag försökte och det växte till en skam för mig. Jag började gå in på toaletten för att försöka pumpa, jag ville inte att någon skulle se att jag ”misslyckades” och inte fick ut något.
Jag grät många gånger och det gjorde ont i bröstvårtan att använda pumpen.

Med Ines, mitt andra barn, provade jag en elektrisk pump från Medela, jag minns inte vilken modell men en singel pump.
Jag fick ut lite mer mjölk än med den manuella men jag hade fortfarande samma frågor som står ovan.
Sen skaffade jag den elektriska dubbelpumpen Freestyle, också från Medela. Dels för att jag ville korta ner tiden det tog att pumpa men också för att jag tänkte att det skulle komma mer mjölk om jag pumpade båda två när utdrivningsreflexen kom igång än att vid en singelpump, försöka få igång utdrivningen igen.
Jag fick ut mer mjölk med denna pump än jag fått med någon tidigare pump och jag kände mig så glad och framför allt stolt över att se alla mjölk i flaskan! Men efter några månader fick jag svårare att släppa till pump. Varför skulle det vara så svårt att få ut mjölken?! Det funkade så bra för alla andra..

Med Kotten, mitt tredje barn, använder jag fortfarande min elektriska dubbelpump Freestyle. Men det är förs nu jag har fått svar på mina frågor som hängt med ända sedan första barnet.
Att svaret skulle kunna vara så enkelt som att byta brösttratt?!
Jag har genom alla år haft för stora trattar, mina bröstvårtor har alltid sett ut som på sista bilden, oavsett vilken pump jag använt. Så jag vill verkligen rekommendera alla som trilskas med pumpen att se över om ni har rätt storlek eller ej <3

Bilden kommer från Meddela´s hemsida och HÄR har de ett super bra inlägg om storlek på brösttrattar

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fem + sex =