BARNKALAS PÅ LEKLAND!

24 april, 2018

Inlägget är i samarbete med Exploriacenter

Det här med kalas! När är det okej att börja ha kalas för sitt barn? Vilka ska man bjuda? Vart ska man vara och vad ska man bjuda på? Det är de vanligaste frågorna jag ser i föräldragrupper på nätet gällande kalas. Vi började ha kalas för kompisar när Alfons fyllde 3 år redan och har sedan dess kört på kalas varje år. Varje år står vi även där med samma fråga. Vart ska vi vara och vad ska vi bjuda på? Vi bor nämligen i en lägenhet, en tvåa. Så det ryms inte så många personer. Här om dagen började Alfons prata om att han ville ha en tårta där Hulken kommer ur den och att det ska se ut som att Hulken har sönder tårtan.
Jag stod där, log och kliade mig i huvudet. Superhjältetema borde alltså passa ganska bra in så jag började googla runt på barnkalas stockholm för att få idéer. Jag hittade till alla kalasrum som finns hos Exploriacenter, wow säger jag bara! De har 17 olika kalasrum och det finns verkligen något för alla barn, oavsett intresse och ålder. En annan sak jag tycker sticker ut med dessa kalasrum är att det finns en del i rummet som är i 3D effekt. Till exempel i superhjälterummet som du ser på bilderna här nedan så sticker Hulkens näve ut. I djungelrummet fanns det tigrar som låg på golvet, i prinsessrummet var det både slott, vagn och en häst som är i 3D effekt och sticker ut från väggen. Jag som är vuxen satt och tänkte ”Wow!” när jag kollade igenom bilderna så jag kan bara föreställa mig hur det måste vara att 1, vara där på riktigt och 2, att vara barn och få se dessa kalasrum!
Barnkalas Stockholm

Vi har aldrig haft ett barnkalas på ett lekland någon gång men det känns ändå lite lyxigt för mig som förälder att slippa städa efter kalaset i första hand men också att slippa stressen som ofta uppstår innan ett kalas med att få klart allt fika i tid. Jag tror många av er kan relatera till vad jag menar! Ett barnkalas på Exploriacenter håller på i tre timmar och 55 minuter av dessa tre timmar spenderas i kalasrummet där barnen bland annat äter. Resten av tiden får en leka fritt i leklandet.
Jag gillar liksom enkelheten med dessa lösningar, bam bam bam, detta får du, inga konstigheter.

  • 55 min i Temarum
  • Inbjudningskort
  • Kalasvärd
  • Liten Smakis
  • Present till födelsedagsbarnet
  • Två timmar fri lek i Leklandet
  • Liten Slush
  • En av Explorias maskot kommer på besök
  • Mat: Välj mellan Hamburgermeny, Kebabtallrik, Chicken nuggetsmeny eller Pannkakor med grädde och sylt

Kan inte bli så mycket enklare?

Sist men inte minst vill jag slå ett slag för Pinchos Stockholm som finns på Exploria! Jag älskar Pinchos just för att de har små tapas rätter, cirkustemat, pratande toaletter, det öppna köket och så vidare! Sen är maten verkligen supergod med smaker från olika hörn av världen! Jag har faktiskt ätit med mina barn där, det är perfekt storlek på hamburgarna för dom!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply3 × 3 =