BAMSE OCH VÄRLDENS STARKASTE MAN – EN RECENSION

18 oktober, 2016

bamse och världens starkaste man

Föreställningen Bamse och världens starkaste man hade premiär i april 2016 första gången i Stockholm. Det vart en riktig super succé och snacket kring denna föreställning spreds som en löpeld. Det är ingen mindre än komikern Peter Magnusson som skrivit manuset till föreställningen och Martin Stenmark står för musiken.
Nu i oktober var det alltså dags för andra gången i Stockholm. Crewet bakom föreställningen har fått kritik för att de enbart hållit till i Stockholm och de har de gått ut med att under 2017 HOPPAS de kunna besöka andra städer runt om i Sverige.

Hur barnvänligt var det egentligen?
Jag tänkte börja med det praktiska runt omkring.
The location
– Föreställningen Bamse och världens starkaste man hölls på Stockholm Waterfront som låg max 5 minuters promenad nere från pendel/tunnelbanan, vilket måste klassas som väldigt barnvänligt! Speciellt för de som redan rest en bit med tåg.
Det fanns en stor bevakad barnvagnsparkering, vilket kändes tryggt! Dock hittade inte jag den informationen någonstans så jag lämnade vår barnvagn hemma för att jag inte ville riskera att få den stulen.

Toaletter
– För den nödige måste jag säga att det fanns helt okej utbud av toaletter.

Under två år går in gratis
– Reglerna är att barn under två år går gratis på Bamse och världens starkaste man om de sitter i vuxens knä. Så barn från två år kostar alltså pengar och har då också en egen stol som det är tänkt att de ska sitta på. Det fanns inget mindre barn i salongen som satt på denna egna stolen. För de var för små. Det fanns inte en chans att de skulle se vad som hände på scenen om de skulle sitta i stolen de betalt för. På flera ställen såg jag tomma stolar och barn i knät. Därför borde det ha funnits några kuddar, ungefär som vid biograferna, för barnen att sitta på. Jag såg i alla fall inga kuddar och jag såg inga andra barn som hade sådana kuddar heller.

Bamse och världens starkaste man

Hon satt perfekt i mitt knä, Alfons som är fyra år och 112 cm lång satt ganska lagom i stolen men såg dåligt för han hade en vuxen framför sig. Så en kudde hade varit perfekt till honom!

Popcorn
– Direkt vid ingången till salongen där föreställningen hölls stod det bord uppställda med massor av små kartonger fyllda med popcorn. Min första tanke av att se popcornen var en glad överraskning, för det var något oväntat och lite av en wow faktor. Sen kom jag närmare och såg att det kostade pengar. Då kändes det lite snålt istället. Biljetterna kostade väldigt mycket pengar, vi betalade 500:- för en plats och då kan jag tycka att popcorn borde kunna ingå. Det hade känts som en fin gest, en småsak som hade lämnat ett väldigt positivt intryck på oss som besökare men inte kostat produktionen speciellt mycket.
Nu kostade popcornen bara 20 kr, så det är väl ingen big deal, men ändå. Det hade kunnat bli en pricket över i:et känsla i stället.

Bamse och världens starkaste man

Showen
Föreställningen Bamse och världens starkaste man höll på i en timme ungefär och alla pratade svenska. Längdmässigt kändes det lagom och vad jag kunde se så fängslade showen barnen hela tiden.
Ljudmässigt är alla karaktärer inspelade i förväg förutom Magnus Samuelsson, vilket jag kan tycka var bra, i en sådan där dräkt kan jag tänka mig att ljudet blir sluddrigt med en mygga klistrad mot kinden.

Upplevelsen
– Jag tyckte att showen var fantastisk! Den bjöd på dans, musik, skratt, klurande, involverade publiken, eldsprut och bubblor, listan kan göras lång! De hade tänkt på överraskningar och intryck. Det var ljust och fint på scenen med en stor skärm som växlade mellan färggranna härliga miljöer ur Småköping. Rekvisitan till scenen var väldigt fin och välgjord. Den kändes påkostad. Även dräkterna var mycket fina och de kunde till och med blinka.
Showen har ett fint budskap om vänskap och att ärlighet varar längst. Som de flesta Bamse avsnitten.

Bamse och världens starkaste man

Ines tyckte det var lite väl spännande med elden, haha! Helt klart en wow faktor

Innehållet i showen
– Om vi ska titta på själva innehållet i showen så var det väldigt klassiskt för att vara Bamse. Inget nytänkande rent historiemässigt. Har du dessutom sett Bamse och Tjuvstaden innan så kommer du känna dig väldigt hemma. Det var samma byggstenar i historien nämligen, mellan Reinard räv och Vargen framför allt.
Det som kunde uppfattas lite konstigt för barnen var att en människa var med. De flesta barn vet inte vem Magnus Samuelsson är. Det kändes mer som att det var något kul för de vuxna. Sen fick han inte direkt visa varför han var så stark förutom att spänna musklerna några gånger.

Ljudnivå
– Vi satt på andra raden ifrån scenen och jag tyckte ljudnivån var helt perfekt.

Vad mina barn gillade bäst
– Alfons, 4 år, tycker att Magnus Samuelsson var roligast för att han bajsade (det gjorde han inte, haha)  och när överraskningsmomentet med eld under Reinard Räv´s sång kom, även om han just då tyckte att det var rätt läskigt.
Ines, 2 år, var super peppad hela tiden och var mest fascinerad av karaktärerna och att krama dom efter showen.

PicMonkey Collage2

Mina tips till produktionen på förbättringar till nästa år
– Kuddar till barnen att sitta på inne i salongen
– Bättre information kring barnvagnsparkering, framkomlighet med rullstol, hörselslinga och så vidare.
– Bjud på popcorn 😉
– Ett roligt förslag skulle vara att erbjuda en VIP eller Lyx biljett med en tillhörande goodiebag. Förslagsvis att popcorn ingick samt att en fick en affish, ett gosedjur och en t-shirt.
– Anställa en social media ansvarig som kan uppdatera deras konton aktivare och påhittigare. (Anställ mig, jag är super duktig!)

Så om detta finns vid nästa föreställning vet ni vem idén kom ifrån 😉

Här är även vår vlogg från när vi besökte showen Bamse och världens starkaste man

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 × fyra =