BABYSIM – YAY OR NAY?

26 januari, 2018

Vi går inte på babysim med Aline, vi gjorde inte det med Ines heller. Men med Alfons, första barnet, så gick vi på babysim. Det var mysigt att komma iväg och göra någonting. Att ha en dag när en visste att en inte bara skulle sitta hemma utan att veta vad en ska hitta på. Och Alfons gillade att bada också så det var aldrig några problem.
Med Ines hade jag kanske gått om vi hade haft möjligheten, men Krille jobbar ju på ett boende och jobbar både kvällar, helger och nätter. Så då kändes det onödigt att betala massor av pengar och ändå missa tillfällen.
För om Krille jobbar så skulle jag behövt ha Alfons, då 2,5 år med mig och lyckats få han att sitta still på en bänk vid poolkanten… Njae. Kändes inte super lockande.
Vi valde att istället gå till badhuset själva, hela familjen! i dagsläget så simmar Ines nästan lika bra som Alfons. Hon har ända sedan hon varit lite sett och lekt med honom, så hon har liksom fått samma skills som han. Alfons har dessutom gått på simskola i ca 1,5 år nu.
Hur som helst, Aline var i badhuset för första gången i tidigare i veckan. Hon älskade det! Vi tog med några badleksaker, vi har två spöket laban figurer som hon älskar.
 

Att sitta på kanten och självmant lära sig falla i o sedan vända om till kanten är en övning jag minns från babysimmet och som de även gjort på simskolan med Alfons. Vi låter henne inte falla ner i vattnet med huvudet ännu utan fångar henne innan dess.


Att ligga på rygg och vänja sig med att ha vatten i öronen var lite små läskigt tyckte Aline. Men att sitta i pappas händer och spana på sina egna fötter där nere under ytan var spännande.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

elva + 8 =