ATT SAMSOVA MED FLER BARN – STÖR DE VARANDRA?

11 juli, 2017

I förrgår hemma hos mormor i den uppblåsbara madrassen <3

”Att samsova med flera barn, stör de inte varandra?”
Nej faktiskt inte! Det var en sak som jag oroade mig för i början inför att Ines skulle födas år 2014. Att hon skulle skrika på nätterna och väcka Alfons och så vidare. Nu var hon en tyst bebis som klarade sig undan kolik och allt annat som kan få barn att skrika på nätterna så vi hade inte det problemet. Och de få nätter hon höll låda så sov Alfons faktiskt igenom det. Han märkte inte ett skvatt. Det är samma sak i dagsläget, Ines kan ha lite av en skrikfest om jag jobbar sent och Krille ska natta henne. Men Alfons han märker ingenting, han somnar och sover sig igenom det, haha.
Och det tror jag beror på att vi alla har samsovit sedan start. En vänjer sig. Skulle vi haft olika rum och sen börjat dela rum så tror jag definitivt att det skulle vara skillnad.
Så inför att Kotten ska födas tror jag absolut inte att det kommer vara några problem eller att barnen kommer störas rent ljudmässigt. Sen är det klart att de kan råka sparka till varandra ibland så den ena vaknar till, men det blir lite gnäll och så somnar de om utan att vi ens behöver gå in och söva om. Ibland ligger de till och med och håller handen med varandra, så jag tror att det till största del är en väldigt stor trygghet.
Sen upplever jag det som att de även hjälper att somna snabbare, om den ena är trött och somnar före så påverkas den andra och blir själv lugn och sömnig av att höra på den sovandes djupa andetag.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

18 − sjutton =