ATT LÅTA BARN VARA MED OCH RÖSTA

28 maj, 2019

I söndags tog jag Ines i handen och gick och röstade. På vägen dit pratade vi lite om varför man röstar. Jag velade mellan två partier inne i vallokalen. Ines satt på en bänk så jag ropade henne till mig. Jag satte mig på huk, höll upp lappen och viskade att personen för detta partiet ville jobba för miljö, tjejer och våra rättigheter. Förklarade också vad personen för det andra partiet ville jobba för. Och så frågade jag Ines vem av dessa som hon hade valt att rösta på. Hon valde ”tjejfrågor” så ja, det fick det bli! Jag har ju själv två döttrar så det kändes inte helt fel. Det känns också bra att låta henne vara med och bestämma lite. (Utan henne hade jag stått kvar än och velat) i höstas var det Alfons som var med mig och röstade. Han fick också vara med och bestämma.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 × 4 =