ASHWAGANDHA FÖR ATT BLI PIGGARE OCH FÅ MER ENREGI?

24 juli, 2019

Inlägget är i samarbete med kosttillskottguiden.nu

Jag har ganska länge nu sagt att jag känner mig trött och slut rätt ofta. Det känns som jag verkligen inte har någon energi kvar i kroppen och är ganska ofta stressad. Jag har ökat mängden kaffe, men jag tycker inte att det hjälper att få mig piggare, det känns som kaffet inte har någon effekt längre. Jag skrev då om detta på Instagram Stories och fick tips om att testa koffeintabletter men jag vet inte, det känns inte rätt att ta koffeintabletter för mig. Koffein är väl inte direkt bra för kroppen har jag fått för mig?
Men så fick jag ett tips om något som heter Ashwagandha. Jag har ännu inte provat detta då jag tappade bort tipset efter som det var på stories och svaren försvinner. Men sen kom jag i kontakt med namnet nu igen och har läst på lite om detta kosttillskott. Ashwagandha och jag tycker det verkar bra och något som passar in på det jag söker.
Jag använder mig av Kosttillskottguiden.nu för att hitta information om Ashwagandha och olika produkter då jag tycker de har bra artiklar samt skriver om produkten ifrån olika företag, de säljer alltså inte produkterna själva, därför tycker jag informationen känns mer trovärdig än om jag läser hos en återförsäljare själv.
Det första jag kollar upp är biverkningar! Och med detta kosttillskott, eller finns inga dokumenterade biverkningar men som vanligt så ska en prata med sin läkare först, speciellt om en äter andra mediciner då detta kosttillskott kan verka hämmande mot andra mediciner.

Bild från Kosttillskottguiden.nu

Det jag fastnar mest för att testa just Ashwagandha är att den är en naturlig ört som används länge och att den uppfyller min önskan om att bli mer pigg och alert, att få mer energi.
Men också att den kan sänka nivåerna av kortisol i kroppen. Många av oss lever med förhöjda nivåer av kortisol i kroppen på grund av stress. Och jag är helt övertygad om att jag är en av dom! Något som kan hända är att immunförsvaret blir överbelastat och bryts ned, även muskelvävnad och vårt psyke i allmänhet kan påverkas. Kortisol hjälper även vår lever att producera något som heter glykos, mycket kortisol i kroppen kan leda till ojämna värden. Man brukar säga att det framför allt är kortisolets fel att människor får det farliga bukfettet.

Bild från Kostillskottguiden.nu

Jag har även följt en del trådar på Facebook som handlat om CBD olja.
De flesta verkar vara positiva efter att ha använt oljan och vissa tycker sig inte uppleva någon skillnad. Men då vet jag att det varit prat om att en kan köpa olika styrkor, ungefär. CBD olja ger inte något rus som vissa verkar tro, det har varit många heta debatter kring detta. Har du provat CBD olja? 
Jag själv känner mig rätt neutral till oljan, men personligen vill jag vänta tills fler testat. Men hade jag behov så skulle jag förmodligen prova oljan redan nu. Följer du länken ovan så finner du bra information om oljan.

Det finns mer information om just Ashwagandha och CBD olja men också många mer kosttillskott om du går in på Kosttillskottguiden.nu.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

12 − 12 =