Åsa – Egen företagare, heltidsjobb och familjeliv

23 mars, 2014

Namn: Åsa
Ålder: 35
Bor: Stockholm
Familj: Blivande man och sonen Viktor 1,5 år
Hemsida: http://www.babyskor.com
Kloka ord jag försöker leva efter: Ha kul, tjäna pengar, jobba inte ihjäl dig

I augusti 2013 startade Åsa en webbutik.  Idén väcktes när hon köpte ett par babyskor på nätet till sin son som börjat krypa och ville resa sig upp.
– Jagville inte att han skulle halka, därför köpte jag ett par skor till honom på nätet. Skorna var till ett bra pris och vår son älskade skorna. Dom var perfekta på hans fötter och jag ville ge fler möjligheten att köpa dessa skor till ett lägre pris. Då kom jag på idéen att importera dessa underbara skinnskor och starta vår egen butik på webben.
Det var nyfikenheten och viljan att testa något nytt som fick Åsa att våga ta steget, men vad var svårast med att gå från idé till handling?
-Alla regler! Vi skulle importera skorna och jag gick kurs på tullverket för att lära mig allt. Sen var det svårt att till en början att markndasföra butiken. Marknadsföring är verkligen en utmaning, det är tufft att synas med minimal budget. Jag jobbar mycket med facebook och bloggare för att få ut mina produkter, det är de  bästa sättet för mig att marknadsföra webbutiken på, berättar Åsa.
babyskor babyskor

Berätta om ett framsteg.
-När vi hade över 1000 besökare på 1 dygn inne på butiken, då var det lycka!
Vi har snart nått en annan milstolpe, nämligen 500 ”likes” på facebook och det tycker jag är toppen!
Sist men inte minst, när vi fick vårat nya varumärke registrerat, VIKKE, kändes det stort.

Vad har du upplevt för motgångar inom branschen?
-Den eviga väntan på leveranser som aldrig kom. Vi blev blåsta av en leverantör som tog våra pengar och försvann.  Och allt arbete, när jag var föräldraledig var del ”lätt” att få tid. Nu med en 1,5 åring, arbeta heltid och driva butik på nätet gör det svårt att hinna med allt.

Att driva ett eget företag och allt vad det innebär samtidigt som du har ett heltidsjobb och familj, det låter tufft att få tiden att räcka till! Hur ser en dag ut för dig?
-Det är en gåta! Det är svårt att kombinera allt samtidigt men det är viktigt att inte glömma bort sin man i arbetet oxå! Jag jobbar ca 8 h dag på kontoret på mitt ”vanliga jobb” därefter hämtar jag vår lilla prins på förskolan. Hemma tar jag hand om alla vardagssysslor som krävs. Tack gode gud för RUT-avdrag, städhjälp är ett måste! När mannen kommer hem blir det middag, och när vårt lilla busfrö somnat är det dags att packa dagens ordrar som kommit in. Min man hjälper till och tillsammans sorterar, packar och frankerar vi. Därefter kan det vara läge att sätta sig vida datorn och jobba med marknadsföring av mitt företag. Det gör jag inte varje dag, man orkar inte lägga tid framför datorn igen när man jobbat hela dagen framför en skärm, berättar Åsa och fortsätter:
-Jag hoppas att detta är tillfälligt och att jag snart kan fokusera 100% på min egen verksamhet 8 timmar per dag. Att vara mamma och fru därefter istället för att lägga all min lediga tid på yttterligare ett jobb på kvällen, säger Åsa.

 babyskor

Har du några tips att dela med dig av som du önskar att du fått i början av din uppstart?
-Hur man hittar bra leverantörer, som håller bra kvalité. Att det skulle bli mycket jobb visste jag, men att det är roligt också. Man måste kunna så mycket för att driva egen butik som till exempel:
• Lagar och regler för import
• Webbkunskap, html, design, färg form
• Bokföring, företagsekonomi
• Marknadsföring, hur fungerar det på nätet, Sökordsmarknadsföring och hur google fungerar, det gäller att komma i topp på sökresultatet.
• Logistik, lagerhållning med mera.

Men jag vet idag att jag gjort rätt! Det är kämpigt och när man startar ett företag som dessa gäller det att ha en förstående man. Jag älskar min (blivande) man över allt annat och utan honom hade jag aldrig klarat det.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fem × 5 =