ARMPUFFAR TILL BEBIS – HUR SKA DE SITTA PÅ ARMEN?

21 juni, 2018

Jag köpte nya armpuffar för ett tag sedan till både Ines och Aline. Jag passade på när Jollyroom reade ut dessa för 19kr styck.
Aline fick de som är från 0-1 år och 0-15 kilo. Men de är verkligen super långa, haha! De täcker hela hennes arm från armhåla ända ner till handleden. Jag vet inte om de ska sitta så på små barn? Det funkade i alla fall bra för henne att flyta på rygg med dessa gigantiska armpuffar på armarna. Efter lite träning kan hon nog klara av att vara mer upprätt också, men det var lite läskigt för hon kunde tippa framåt, och då ligger hon som på första bilden men med ansiktet nedåt i vattnet.
Till Ines valde jag armpuffar som är från 15-30 kilo och det funkar super för henne. Hon hade nog kunnat ha dessa som Aline har också. I vanliga fall brukar vi inte använda armpuffar till barnen, för vi har alltid badat tillsammans och haft uppsikt. Men nu när de är lite äldre och Ines vill hänga på Alfons till vattenrutschbanan i djupa bassängen vill jag gärna att hon har armpuffar dels för att det är djupt men också för att det blir strömt av banan. Och om jag då är i lilla poolen med Aline så är de stora barnen en bit bort. Men Ines kan ta sig in till kanten om hon faller i, så lite simkunnig är hon. Men inte tillräckligt för att jag skulle låta henne åka utan 100% uppsikt.
Nackdelen med dessa puffar är dock att det inte sitter någon stopp på insidan. Så när du har blåst upp luft och ska försöka få dit ploppen så hinner det läcka ut luft. Det är kanske inte hela världen men det försvårar det hela när det kommer till att blåsa upp puffarna på en bebis som gärna sprattlar med armarna! 😀
EDIT; Jag fick tipset om att blåsa upp armpuffar först och sedan doppa de i vattnet och blöta bebis arm, då ska de tydligen glida på lätt!

armpuffar

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

tre × 5 =