AMNING OCH DAGIS – HUR GÖR VI?

8 september, 2016

Ines skolas som sagt in denna veckan och det har hittills gått super bra! Idag var första gången jag skulle prova lämna henne själv, vi började med en timme. Det gick faktiskt hur bra som helst! Inga tårar ens.
Jag fick en kommentar på instagram där personen undrade hur vi gör med amningen nu när Ines ska börja på dagis samt hur vi gör under inskolningen.

Under inskolningen så tänkte jag först att jag inte skulle amma på plats. Först så tänkte jag knasigt och fick för mig att om jag skulle amma där så skulle hon tro att det är en plats där en kan amma. Men självklart är det MIG hon kopplar med amning och inte PLATS. Så idag när vi var ute och lekte och hon visade att hon ville ha bröstet så gick vi in och ammade en sväng sedan gick vi ut igen och kort därefter var det dags att säga hej då.
Jag ville inte neka henne bröstet OCH försvinna. Då skulle det ha blivit dubbelsorg, det kändes lite onödigt.

När hon går på dagis så kommer hon till en början att gå 15 timmar precis som Alfons gjort hela tiden. Så de kommer gå 09-14. De dagarna får hon amma innan och efter om hon vill. Det är inte ett så SUPER STORT glapp, det har tittsen klarat av många gånger förr 😉

sep2

sep1

Ines var super pepp på Alfons och idag och ville väldigt gärna hålla handen, kramas och pussa han på magen. Alfons… ja, han var inte lika pepp på det.. haha!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

20 − sex =