Amning – Jag blir ärligt talat så himla rackarns förbannad!

12 augusti, 2015

Du har kanske sett denna delas friskt på sociala medier. Och jag blir ärligt talat så himla rackarns förbannad.
Nog för att vi är kvinnor och vet allt (flirty flirty), men inte när det gäller andra!

amning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förbannad över hur vissa kvinnor tar tag i dragkedjan på sin hud och öppnar upp den likt en overall och kliver ut som ett stort grönt troll och bara vräker ur sig. För en har ju faktiskt rätt att uttrycka sina åsikter. Ja jo tjena, ta och stila er! Det är okej att uttrycka sina åsikter så länge en tänker på hur dessa åsikter paketeras.
Nej det är inte okej att sitta och säga att det är äckligt, sinnessjukt, perverst och så vidare. För vem är du att bestämma det? Kommentarerna haglar in om hur länge det är okej för ammande kvinnor att amma sina barn. Åter igen, vem är du att bestämma det?

Problemet verkar vara åldern
Många verkar störa sig på att barnen på bilden är ”gamla.” Jag tycker inte att åldern har någon betydelse. Så länge en vill att ens barn ska få i sig alla nyttigheter som amning innebär så tycker inte jag alls det är nått konstigt eller skumt att hon ammar sin kompis barn, oavsett ålder. Förutsatt att barnet själv vill.
Om en vän inte kunde amma sitt barn och bad mig så skulle jag ställa upp.
Sen förstår jag inte vad som är så konstigt eller äckligt med att barnet skulle kunna dra i tröjan o visa vad den vill? De gör ju bebisar också, visar vad de vill, genom att skrika och picka med huvudet.
”Det är äcklig att amma barn som är över ett år” , ”Det är äckligt och ser sjukt ut när barnet kommer gåendes och drar i tröjan och vill amma.. fyfan”
Då undrar jag så här. Ines är ett år och en månad. Hon ammar ganska mycket fortfarande. Då är det äckligt och perverst alltså? Men hon kan ju inte gå än, men hon kan dra lite i tröjan. Så då är det bara 3/4 äckligt och perverst?

PicMonkey Collage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ines 1 år och 1 månad

Men varför ska det anses som att detta är till för att provocera då? Vad är så himlans provocerande med amning överlag? Och varför är det just kvinnor som reagerar så starkt? Har en inte kunnat amma själv? Funkade det inte som en önskade, så det är ett känsligt ämne? Tell me, jag vill gärna veta hur något så naturligt kan väcka så mycket ilska. 
WHO rekommenderar amning upp till 3 år. Varför är detta så himla stötande då om barnet närmar sig eller är över ett år?
Jag tror ju att det är för att vi är ovana vid att se det. Och då blir det en chock, det tillhör något ovanligt en inte ser varje dag. Då börjar det blinka stora jäkla lampor i skallen och en röst med robot ton ekar ERROR, ERROR som får en att sparka bak ut och reagerar negativt att nä fy minsann va himla äckligt.
Tänk om alla bara kunde stoppa ner sina pekfingrar i fickan igen och låta folk göra som dom vill. Och sprida lite kärlek och pepp i stället. Vad rackarns fint det skulle vara!

amning

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply http://www.urowing.com/ 22 februari, 2017 at 22:01

  Nice answer back in return of this query with firm arguments and explaining everything about
  that.

 • Reply Christine 27 januari, 2017 at 06:09

  Hі there, yeah thіs paragraph iis rеally nice and Ⅰ ɦave learned
  ⅼot of things from it օn tɦe topic of blogging.
  tɦanks.

 • Reply ArnitaJGally 27 augusti, 2016 at 06:23

  Pretty! This was a really wonderful post. Thank you for providing this information.

 • Reply BarbRHemsley 31 juli, 2016 at 19:37

  Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this post and also the
  remaining portion of the website is really good.

 • Reply Мажарин отсосёт 24 september, 2015 at 07:00

  Hi there, I enjoy reading through your post. I like to write a little comment to support you.

 • Reply Emelie 13 augusti, 2015 at 08:02

  Folk alltså! Klart det inte är äckligt. Jag skulle inte vilja att nån amma min son men det är mitt val och jag tänker inte dumma någon annan för att de väljer och känner annorlunda. Ammar också min son på 13 månader fortfarande och folk som inte gillar det kan dra åt ***** Vilket jag såklart har behövt sagt till några i min omgivning, även om jag inte förstår vad mina bröst och min sons kostvanor rör dem ! Fortsätt normalisera amning

 • Leave a Reply

  sexton − sexton =