Aloe vera – Är det verkligen en hälsodryck du köper i affären?

11 juni, 2014

Det här med Aloe Vera har ju blivit lite utav en trend just nu.  Och jag hittade en intressant artikel där dom testat olika hälsodrycker HÄR.
Som ni vet så jobbar jag som återförsäljare och rekryterare av Aloe Vera produkter, så den här artikeln var extra intressant för mig! Här är två exempel på aloe vera drycker dom testat som finns på marknaden just nu.

Aloe Vera drycken, Njie.
Dryck med fruktkött från Aloe Vera, innehåller kalcium och natrium. 500 ml, ca 32 kronor.
Panelen: Luktar syntetiskt godis. Ser värre ut än det smakar, konsistensen med slemmiga Aloe Vera- bitar i känns inte heller helt okej för alla. Men smakar ganska fräscht och gott. Har en ton av litche. Smaken växer och blir bättre.
Experterna: Väldigt söt! Innehåller både fruktsocker och honung. Coca cola innehåller 10 gram socker per 100 milliliter, den här innehåller nästan 8 gram.
Foto: Christian Örnberg 
Foto: Christian Örnberg

6. Awaken, Alo.
Dryck med fruktkött från Aloe Vera och vete-gräskoncentrat, innehåller natrium, kalium och C-vitamin. 500 ml, ca 32 kronor.
Panelen: Luktar grönt te och gurka. En del gillar inte bitarna av fruktköttet från aloe vera, känns som gelé. Smakar bättre, som glassen Päronsplit. Men är för söt och känns syntetiskt framställd. Släcker inte törsten.
Experterna: Innehåller bara koncentrat av vetegräs, oklart om det finns några kostfibrer alls. Rörsocker som denna dryck innehåller är bara marginellt bättre än vanligt socker. Hög sockerhalt.
Foto: Christian Örnberg 
Foto: Christian Örnberg

Jag själv skulle aldrig köpa dessa på grund av hur utblandat det är och hur mycket socker det är i!! Folk tror dom är nyttiga som köper en flaska Aloe Vera, men kolla in den populära Aloe Vera drycken, innehåller nästan lika mycket socker som en coca cola!
Fy!
Och det finns en anledning att vi har vår Aloe Vera gel i speciella dunkar! Aloe Vera fungerar som äpple och avokado, när det kommer i kontakt med syre eller solljus oxiderar det, det påbörjas en förruttnelse process. Så även om de aloe vera dryckerna från början innehåller 50% Aloe Vera så försvinner de nyttiga egenskaperna eftersom den förvaras i en transparent flaska. Plus att den innehåller massa socker.
Vår Aloe Vera genomgår en stabiliserings process som gör att den bevarar de goda egenskaperna och så är den färskpressad.
De på flaska som säljs i butik fryses oftast ner, pulveriseras, och ”väcks till liv” igen med vatten, socker och andra tillsatser.

Aloe vera drycken innehåller enligt innehållsförteckningen 50% aloe vera.
Vår gula dunk med Aloe vera innehåller 96% aloe vera och vår dunk som du ser på bilden under är smaksatt med äpple och tranbär och innehåller 91% aloe vera.
Så det är tydligt att det stämmer det man säger, du får vad du betalar för 😉

aloe vera

Forever äger plantagerna och all odling sker ekologiskt och genom växelbruk för att inte utarma jorden. Vi hämtar vår Aloe vera från plantans innerblad, där den är bäst skyddad från yttre påverkan. Den skördas för hand och transporteras snabbt till vår anläggning för att förädlas.

Bladen genomgår en noggrann reningsprocess där de badas flera gånger i svalt vatten och även i en högtryckstvätt. Därefter tas innergelén ur för hand. Eftersom det största hotet mot gelén är oxidering måste den stabiliseras så fort som möjligt. Detta sker i vår patenterade stabiliseringsprocess. Naturell Aloe Vera Gel är ljust gul, innehåller fruktkött och har en lite bitter smak.

 

 Kvaliteten är viktig för oss. Därför testas och analyseras vår Aloe vera noga. Forever var det första företag som fick ta emot det prestigefyllda International Aloe Science Council Seal of Approval. IASC är ett oberoende råd som bedömer Aloe vera-produkter efter stränga kvalitetskrav.

Vill du beställa din egen dunk med aloe vera eller våra smidiga portionsförpackningar att ta med så är du välkommen att kontakta mig!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fjorton − 5 =