5 TIPS FÖR ATT FÅ EN BRA BLOGG

19 juli, 2016

God morgon! Jag tänkte starta denna dag med en liten guide.
Jag är egentligen lite kluven i frågan för vad som är en bra blogg, allt ligger i betraktarens och författarens öga.
Men, detta är då MINA åsikter gällande en bra blogg, så det betyder ju inte att jag har rätt för det 😉
Men förhoppningsvis kanske just du får lite inspiration! Har du någon egen punkt är jag super nyfiken på vad du tycker klassas som en bra blogg!

Hitta på rubriker att skriva om
– Om du ofta skriver inlägg om din vardag och vad du gjort idag så tycker jag att det är intressant att läsa inlägg som inte är av just den typen. Till exempel att du tar upp ett specifikt ämne där du diskuterar din åsikt, lämnar tips eller något inlägg där vi får lära känna just dig lite bättre. Ett bra tips för att komma på rubriker är att läsa andras bloggar eller dagstidningar för att se vad som är hett just nu, eller helt enkelt bara för att få inspiration!

Layout av inlägget
– Någon jag tycker är viktigt är att tänka på layouten av inlägget. Är det super mycket text? Blandar du in bilder för att det ska bli mer lättläst och locka in till läsning? Det är inget fel i att skriva långa inlägg MEN om jag går in på en blogg och det bara är en klump med text rakt upp och ner så känns det väldigt jobbigt och i 99% av fallen läser jag inte. Så ett tips är att bryta av med bilder (inga super stora) och göra nya stycken på lämpliga ställen.

Kvalitén på bilder och text
– Vi börjar med bilder. Du behöver inte ha en värsting kamera för att kunna få schysst kvalité på dina bilder. Sen tycker jag det funkar att fota med mobilkamera i många fall, gör du bilden 400 bred så syns det inte att kvalitén inte är den bästa, men är den 800 bred så syns det super mycket. Det som är störande är just när bilderna är så sjukt stora att man får scrolla flera varv för att komma förbi bilden, det går inte att se hela bilden ens. Jag drar alltid ner mina bilder så när de är som störst är de 600 i bredd. Men jag har oftast mindre. Med kvalité på texten så menar jag att en inte ska skriva bara för att skriva. Hellre färre men bra inlägg, ordbajsa inte för mycket!

Bry dig om dina läsare
– Att bry sig om sina läsare är viktigt tycker jag! Svara på kommentarer och ställ även frågor i dina inlägg så dina läsare får komma med egna åsikter eller tips och på så sätt känna sig värdefulla. Att de bidrar med något.
Att ha engagerade läsare som tar sig tiden att kommentera är mycket värdefullt <3

—————————————————–
Jag har nyligen börjat svara på mina kommentarer på bloggen via svara knappen. Jag upplever att fler kommunicerar med mig via Instagram och framför allt på Snappis. Vissa tar sig tiden att kommentera i bloggen också, det är verkligen super kul! Jag skulle verkligen vilja få bloggen mer som en plattform för snack också.
Jag har ett genuint intresse av alla er och jag hoppas att det lyser igenom <3

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

tre × 5 =