5 TIPS FÖR ATT SLÅ INSTAGRAMS ALGORITM

12 januari, 2018

Helt ok att dela vidare eller inspireras och skriva ett eget inlägg, men du får gärna uppge mig som källa om du inte anger några egna punkter <3

Något som florerat och åter igen börjat florera väldigt mycket på Instagram vid årsskiftet är detta med deras algoritm.
Folk märker av denna algoritm på ett negativt sätt, en får inte lika många likes eller kommentarer som förut.
När denna algoritm trädde i kraft var det väldigt många som oroade sig för att siffrorna skulle sjunka och ja, för mig gjorde det bland annat det. Jag märkte ganska stor skillnad faktiskt! Har du?
Jag kan lite kort berätta att denna algoritm försöker räkna ut vilka inlägg den tror du kommer uppskatta att se baserat på innehållet som du är mest intresserad av. Det är därför viktigt att visa engagemang på de bilder och konton du vill se. Algoritmen är ganska avancerad och märker vad för slags konton du gillat, vilka bilder med tillhörande hashtags, vad du sökt på, vilka klick du gör för att komma in på en profilsida och så vidare. Tidigare var det kronologisk ordning. Så med andra ord är det kämpigt att nå ut i Instagram bruset these days! MEN som med allt annat så finns det inga problem utan lösningar!
Jag tänkte lista några av de lösningar som jag har lärt mig för att nå ut genom Instagram bruset. Det finns minst lika många punkter till, men dessa är de mest relevanta och användbara enligt mig.
Men kort sagt; Ju mer engagemang, desto större chans att dina uppdateringar kommer synas i flödet.
Enjoy och hoppas detta är till hjälp!

– Expandera!
Brukar du bara posta bilder? Algoritmen räknar in all slags engagemang. Så använd alla områden inom Instagram som till exempel Stories. Stories erbjuder väldigt många sätt att kunna kommunicera och engagera sig. En kan svara på en händelse, vara med i omröstningar, skicka en story vidare till någon och så vidare.
Vi har också funktionen att köra en live sändning som är ytterligare ett sätt att kommunicera och engagera.

Här bollade jag mina följare till min story när jag visste att jag hade något roligt att visa upp.

– Engagera dig i dina följare
Se till att ha bildtexter som lockar till samtal, ställ en fråga till exempel. Ta dig gärna tiden att också besvara de kommentarer du får dels för att vara närvarande och ha ett levande konto. Men det är också bra att svara för att dina följare inte ska sluta kommentera i framtiden. Det är inte så kul att kommentera någons bilder eller svara på frågor om personen bakom aldrig svarar, eller hur?

Här ber jag om tips på banker och fick massor av bra tips! Så härligt att kunna få så mycket hjälp och olika åsikter.

– Aktiva timmar
Ett sätt att öka dina chanser för att få mer engagemang på dina bilder är att uppdatera när dina följare är som mest aktiva.
Om du, precis som jag, har ett företagskonto på Instagram så kan du se statistik över vilka dagar och tider som är mest poppis för just ditt konto. Om du inte har det så såg jag en bild att generellt var det poppis att posta bilder på morgonen och tidig kväll. Självklart finns det appar till hjälp för den som vill avancera och tidsinställa sina poster för att maximera engagemanget. Då postar apparna bilderna åt dig på utsatta tider. Jag själv har inte gjort det och kommer inte heller att göra det, så hardcore är jag inte! Jag gillar att posta när jag vill.
 
Så här ser det ut för mig, på första bilden ser du klockslag, jag kollade igenom alla veckodagar och de såg ut som denna, det skiljde lite i höjd på vissa staplar. Och på bild två är det dagar. Så från eftermiddag till kväll är den bästa tiden för mig och tydligen är tisdagar den bästa dagen för mig. Söndagar är den sämsta dagen.

– Tävling
Ett sätt att få engagemang är att köra en tävling. MEN SE FÖR BÖVELEN TILL ATT KUNNA LAGARNA FÖR HUR EN GODKÄND TÄVLING GÅR TILL SÅ DU INTE HAR ETT OLAGLIGT LOTTERI. Då blir jag ledsen i ögat.. Vet du inte hur du ska hålla en tävling så har jag ett gammalt inlägg om det HÄR.

– Gå med i en peppgrupp
Ett annat sätt är att vara med i så kallade peppgrupper som jag tror är ganska populärt. Jag brukar se en del trådstarter i veckan på Facebook där folk frågar om folk vill haka på i en sådan grupp. Men detta kräver tid skulle jag säga.
Det går ut på att en är med i en grupp och så delar du din senaste bild och så ska alla som är med i gruppen gå in och gilla och/eller kommentera denna. Det krävs då alltså att du gör detsamma när andra medlemmar i denna grupp gjort en uppdatering. Det du ska tänka på är att personerna i denna gruppen är i samma nisch eller åtminstone har en liknande följare som dig själv. Det som händer är att inlägget får stort engagemang den första timmen och då tolkas som ett bra inlägg av algoritmen.

Har du något annat tips för att ge Instagram algoritmen däng? Lämna en kommentar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

20 − femton =