LÅNA PENGAR TILL HANDPENNING?

10 juli, 2019

Inlägget är i samarbete med Enklare.se

Jag och Krille tog barnen och lämnade vår bostadsrätt som är en tvåa och flyttade in i en hyresrätt, en fyra. Vi har sett detta boende som en mellanlandning innan vi har sålt vår tvåa och får en handpenning. Målet är att skaffa en ny bostadsrätt. Men vi har så svårt att få ett tillräckligt stort lån! När vi varit i kontakt med banken har de räknat på min förra anställning innan jag gick på föräldraledigt med Aline, vilket är en heltidslön på 21 tusen innan skatt. De räknar på Krille´s lön som är rörlig så snittet är 18 tusen innan skatt. Men trots detta får vi knappt något lån. Vi blir erbjudna knappt 600 tusen. Och med en handpenning som vi tror kommer landa på minst 300 tusen så kan vi alltså köpa något nytt för totalt 900 tusen kronor. Det finns ingenting i vår närhet som är ute för den prissumman. Jag menar vår tvåa har ett utropspris på 845 tusen.
Anledningen till att vi ej får låna mer pengar är för att vi har tre barn. Banken räknar på att vi ska ha sju tusen kronor över PER BARN. Alltså att vi varje månad ska ha 21 tusen kronor ÖVER. Det är knappt så vi tillsammans har en månadslön på 21 tusen kronor efter skatt, haha. 
Jag frågade då banken hur vi ska göra för att få ett lån så vi kan köpa något. 
För att hyra denna fyra kostar oss närmare 11 tusen i månaden och vi skulle sänka månadskostnaden ganska mycket om vi köpte något eget.
Så hur får man ett lån av banken om din nuvarande heltidslön inte räcker till?

Deras ända svar är att vi måste höja vår månadsinkomst (för det är så lätt att bara fixa) alternativt ha högre handpenning själva.
Jag har då därför börjat kolla runt efter andra nödlösningar, som att låna pengar till handpenning. Hos Enklare.se kan man jämföra och samla sina lån och på så sätt sänka månadskostnaden. Men också ta nya lån till tillexempel handpenning av bostad. De erbjuder rådgivning och har bra omdömen via Trustpilot vilket känns viktigt om jag ska låna pengar. 
En till sak som känns både viktigt och säkert är att de erbjuder en trygghets och olycksfalls försäkring vilket betyder att om något oväntat händer som arbetslöshet, sjukdom eller arbetsrelaterad olycka så står denna försäkring för en skadeersättning. Mer om detta finns att läsa på deras hemsida.
Har någon här tagit ett lån till handpenning? Hur funkade det och är ni nöjda över det beslutet?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

15 + elva =