Hur ser din läggning av barnen ut?

10 mars, 2016

Jag har som jag nämnt hundra gånger tidigare, sen några månader tillbaka nattat Ines i vagnen på kvällarna och inte i sängen.
Anledningen till det var för att hon inte kunde somna utan bröstet när vi låg i sängen. Men i vagnen så somnade hon utan problem vid vilan på dagarna. Så då började jag testa även på kvällen och det gick super bra för henne att somna utan bröstet i vagnen även på kvällen.
Men de kvällar som jag är själv vid läggningen har det blivit lite bökigare att natta henne i vagnen.
För ska jag natta henne = Alfons sitter uppe vaken och väntar på mig för han vill gärna att jag ska läsa bok och sjunga. Och då blir det en sen kväll för honom.
Och nu när jag testat vagga Ines inne i vagnen har hon blivit spritt språngande galen. Vi har ”skämt bort” henne med att gå ut på en liten promenad sedan ganska länge tillbaka. Så hon ville ut. Vilket såklart inte funkar när jag är själv.
Så nu, två kvällar i rad, har jag legat bredvid henne i vår säng samtidigt som Krille har läst bok. Och det har gått bra! 😀 Ja, hon somnar ju förstås med bröstet i munnen, men jag kan gå där ifrån sen i alla fall. Det kunde jag knappt förut innan vi började natta henne i vagnen.
Två nätter i rad har hon somnat i sängen och det har gått minst två-tre timmar innan hon vaknat och märkt att jag varit borta. Det känns helt okej, då hinner jag i alla fall gå upp och göra något vettigt. Så jag hoppas detta håller i sig.

På instagram efterlyser jag läggningstips! Jag vill höra hur just ni gör! Mitt mål är såklart att få Ines att kunna somna mer på egen hand.

Torsdag = Gympa!

En casual liten paus sådär mitt på golvet <3

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Caroline Hofer 10 mars, 2016 at 21:39

    Åh, känner igen det där med vagnen så mycket. Och att vilja finnas där för båda :). När Colin och Julia var små (mindre) så somnade Colin själv men Julia ville somna i vagnen som man skulle köra över tröskeln :P. För att Colin inte skulle behöva vänta så läste jag bok med båda två i hans säng. Julia älskade att få lägga sig bredvid honom i sängen den stunden. Sedan somnade jag henne i vagnen. När jag kände att det inte var hållbart längre så vande jag henne succesivt vid att somna i egen säng. Jag kramade och vaggade henne en stund i famnen innan jag lade ner henne i sängen (såg till att hon var trött). Sedan satt jag en liten bit från spjälsängen. Pratade inte med henne men hon kunde se att jag var där. Om hon protesterade så sa jag med lugn men tydlig/bestämd ton att hon skulle lägga sig ner och att jag satt bredvid. För varje gång så ökade jag avståndet. Till slut så satt jag utanför dörren och när vi gjort detta ett par kvällar var det bara att lägga ner henne och säga godnatt och gå ut. Hon hade alltid ca 4-6 nappar i sängen för säkerhets skull

  • Leave a Reply

    sjutton − 7 =