Det här med att natta två barn, ensam.

25 februari, 2016

Tredje kvällen och andra kvällen i rad igår som Ines inte accepterar att nattas i vagnen inomhus.
Vi har väl ”skämtbort” henne med att ta en liten kvällspromenad de senaste månaderna. Men det funkar inte när jag är själv med barnen. Det har inte varit några problem förut. Men nu. Nu snackar vi. Hos mig går Per Gessles låt i repeat; ”här kommer alla känslorna på en och samma gång”
Hela mitt känsloregister spelades upp igår tror jag.
Det växlade mellan att jag kände mig stark, jag kände mig värdelös, jag kände ångest, jag kände frustration, jag kände mig stark, jag kände ilska, jag kände mig utmattad, jag kände för att gråta. Ja du fattar nog hur jag menar. Sen kommer Alfons och vill inte sova själv i sovrummet, undrar varför jag inte läser bok för honom. Rädd för monster som ska ta honom, undrar varför aldrig Ines somnar så jag kan vara med honom nu. Tror ni jag var på bristningsgränsen? Svaret är JA.
Ines låg och skrek i vagnen och Alfons undrade alla dessa frågor. Där och då kände jag bara att jag inte orkade mer. Jag kände för att öppna dörren och gå ut. Lämna dom själva och bara gå iväg.

Nej, jag måste komma på ett annat sätt att natta Ines de kvällar jag är själv med barnen och inte kan gå ut med henne.
Kanske vill hon ha extra närhet bara? För hon accepterar att vara nära mig utan tutten när hon är sömnig eller ska till och sova de här kvällarna. De accepterade hon inte förut, då skulle hon bara till mig enbart för att ha tutten. Men de här två kvällarna har hon accepterat att ligga i min famn utan att få tutten. Så här låg vi i soffan igår. Det är ju mysigt i och för sig. För vi har inte riktigt haft det myset. Att hon bara har legat hos mig för att. Det har alltid varit tutten hon har velat komma åt, haha.
12421500_10153195286571534_1382035370_n

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lilith - Livet efter Borderline 25 februari, 2016 at 13:00

    Funkar det att kanske natta dem vid olika tider så kan bägge få en stunds egentid med mamma?

  • Leave a Reply

    tjugo + nitton =