1 ÅR SEDAN SJUKHUSRESAN STARTADE

9 oktober, 2018

Idag för ett år sedan vart vi inlagda på barnavdelningen på sjukhuset med Aline och en tre månaders lång inläggning började.
Jag hade påtalat hennes problem med andningen ända sedan födseln och att hon knappt kunde amma på grund av andningen samt att det bara pumpade ut mjölk ur näsan på henne istället för ner i magen när hon åt.
Men allt var normalt och att de har indragningar eller låter trånga i andningen är normalt när de är så små, trånga luftvägar. Helt normalt, det kunde dom försäkra mig om. Exakt de orden sa ett sköterska. Hon tittade mig djupt i ögonen och sa att jag inte behövde oroa mig, hon kunde försäkra mig om att detta är helt normalt. 
Jag trodde inte på henne och fortsatte påpeka hennes andning för olika läkare, visade filmer och lät dom lyssna på ljudfiler. Men nej. Ingen oroade sig. Ingen lyssnade på mig. Fram tills den dagen Aline var 2 månader och hade gått ner väldigt mycket i vikt. Det var denna dag, fast för ett år sedan.
Vi vart då skickade till akuten och sen vart vi inlagda och en lång period med utredningar, tester, ultraljud, röntgen, sövning och operation startade.

Tänk om en endaste sköterska eller läkare hade tagit mig på allvar tidigare?
Hade vi sluppit denna långa period av inläggning? Hon hade kanske sluppit sond och att gå ner så mycket i vikt om vi bara fått hjälp med andningen från start.. Ja, det går ju bara att spekulera.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

20 − nio =